پاورپوینت بررسی افلاتوكسین M1 در فرآورده های لبنی، روش تشخیص و كاهش آن 56 اسلاید

پاورپوینت بررسی افلاتوكسین M1 در فرآورده های لبنی، روش تشخیص و كاهش آن 56 اسلاید

پاورپوینت بررسی افلاتوكسین M1 در فرآورده های لبنی، روش تشخیص و كاهش آن 56 اسلاید

پاورپوینت بررسی افلاتوكسین M1 در فرآورده های لبنی، روش تشخیص و كاهش آن 56 اسلاید

دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل ppt
حجم فایل 8.596 مگا بایت
تعداد صفحات 56
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

پاورپوینت بررسی افلاتوكسین M1 در فرآورده های لبنی ، روش تشخیص و كاهش آن 56 اسلاید

فهرست

—هدف —

مقدمه و تاریخچه

—مایكوتوكسین ها

•خصوصیات مایكوتوكسین ها

•فاكتورهای موثر در رشد قارچ مولد سم و سنتز سم

• —افلاتوكسین ها

•انواع آفلاتوکسین ها

•كپك های مولد افلاتوكسین

•فاكتورهای موثردر رشد قارچ وتولید افلاتوكسین

•مواد غذایی حاوی افلاتوكسین ها

• —افلاتوكسین M

•نحوه تبدیل آفلاتوكسین B1 به M1 —حد مجازافلاتوكسین M1

•جهان

•ایران

—شیوع افلاتوکسین M1در جهان —

شیوع افلاتوکسین در شیر مادر

—اثرات سمی افلاتوکسین

—روش‌های تشخیص، تخلیص و شناسایی آفلاتوکسین‌ها —

—روش های خنثی سازی ،‌ حذف و غیر فعال كردن —

افلاتوکسین ها

—نتیجه —

پیشنهادات

هدف

از آنجائیكه شیر و فرآورده های لبنی از اهمیت غذایی بسیار بالایی برخوردار هستند و مصرف فرآورده های لبنی در گروه های سنی مختلف لازم می باشد پس سالم بودن و عاری بودن از هرگونه آلودگی و سموم قارچی در این فرآورده ها بسیار حائز اهمیت است و از آنجا كه سموم قارچی مانند آفلاتوكسین ها دارای اثرات سمی سرطانزایی ، جهش زایی و ناقص الخلقه زایی می باشند و از جمله خطرات بالقوه برای سلامتی جامعه محسوب می شوند پس در اینجاست كه لازمه توجه و تحقیق در رابطه با این موضوع برای حفظ سلامتی جامعه و جلوگیری از ضررهای اقتصادی روشن می گردد.

—بر اساس گزارشات سازمان FAO سالیانه 20 %‌از محصولات غذایی تولید شده در دنیا توسط سموم قارچی آلوده می شوند كه در این آلودگی آفلاتوكسین ها سهم بیشتری نسبت به سایرسموم دارند و همچنین میزان زیان های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده و خسارات وارده به محصولات كشاورزی آمریكا در هر سال 100 میلیون دلار اعلام شده است.

مقدمه و تاریخچه :

مایكوتوكسین ها متابولیتهای ثانویه قارچها هستند كه دارای اثرات سمی ، سرطان زایی و ناقص الخلقه زایی می باشند .

واژه مایكوتوكسین از لغت یونانی Myke به معنی قارچ و لغت Toxin به معنی سم گرفته شده است. آفلاتوكسین ها مایكو توكسین هایی هستند كه توسط دو نوع كپك به نام Aspergillus Flavous Aspergillus Parasiticus ایجاد می شوند كلمه Aflatoxin مشتق از ابتدای كلمات آسپرژیلوس فلاووس و توكسین به معنای سم است.

—كشف آفلاتوكسین ها در دهه 1960 در انگلستان به دنبال بیماری ناشناخته به نام بیماری X بوقلمون بدلیل مسمومیت ناشی از مصرف بادام زمینی آلوده به سم موجود در خوراك طیور كه منجر به تلف شدن تعداد زیادی بوقلمون و اردك شده بود صورت گرفت. — 17 نوع آفلاتوكسین در طبیعت تشخیص داده شده است كه بین آنها آفلاتوكسین های G2 G1 B2 B1 مهم ترین هستند. —برا ساس تحقیقات انجام شده توسط كارناگان و آلگرفت كمی پس از كشف آفلاتوكسین ها احتمال وقوع باقیمانده های آفلاتوكسینی در شیر و فرآورده های حیوانی بدست آمده از دام هایی كه مواد غذایی آلوده به آفلاتوكسین دریافت كرده بودند تشخیص داده شد. این سم آفلاتوكسین M نام گرفت.