اکولوژی برنج 27 ص 💯

دانلود اکولوژی برنج 27 ص باکیفیت

🟢 بهترین کیفیت

🟢 ارزان

🟢 دانلود با لینک مستقیم و زیپ نشده

🟢 پشتیبانی 24 ساعته

اکولوژی برنج 27 ص

اکولوژی-برنج-27-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 32 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏اكولوژي برنج ‏ ‏ ?‏ 1
‏فصل اول
‏1-1- ‏مقدمه
‏1-1-1- ‏مبداء اوليه برنج‏:
‏نام برنج از زبان هندي گرفته شده است كه به آن اريسي (Arisi‏) ‏مي‏‌‏گويند. در زبان انگليسي ‏به ‏برنج‏ Rice‏‌‏ گفته مي‏‌‏شود كه همان نام عمومي برنج است. در زبان فرانسه Riz‏ و در استان گيلان به برنج (بج) (Bej‏) و به خوشه آن (ورزه) (Vorze‏) و به شلتوك آن جو مي‏‌‏گويند.
‏اكولوژي برنج ‏ ‏ ?‏ 3
‏كشت برنج كه امروزه در تغذيه صدها ميليون انسان ‏در سرتاسر جهان نقش مهمي را عهده‏‌‏دار است.‏ ‏در چين و هن‏دوستان سابقه هفت هزار ساله دارد‏(7)‏،‏ اما‏ ‏كشت برنج در ايران از 2000 سال پيش متد‏اول بوده است. در زمان هخامنشيان‏، اشكانيان و‏ ‏سا‏سانيان نيز در ايران برنج كشت مي‏‌‏شده است. هم‏‌‏اكنون در استان‏‌‏هاي گيلان و مازندران از مناطق توليد برنج در كشور هستند‏(1)‏.
‏اعتقاد ‏بر اين است كه منشاءoryza sativa ‏ متداولترين گونه برنج‏،‏ قاره آسيا است‏.‏ 90درصد كل توليد برنج از آسياست، از جمله كشورهايي مثل چين، هندوستان، ژاپن، كره، جنوب شرقي آسيا و جزاير‏ مجاور‏ اقيانوس آرام كشت مي‏‌‏شود. در خارج از آسيا، كشورهايي مثل برزيل و ايالات متحده با توليد 5/0درصد ‏از برنج مصرفي جهان، بيشترين مقدار توليد را دارند.
‏بيش‏ از 70% برنج دنيا در مناطق گرمسيري مرطوب آسيا كشت مي‏‌‏شود و تنها نقاط نسبتاً كوچكي از مناطق خشك به كشت آن اختصاص دارد. با اين حال توليد برنج ‏در بعضي نقاط نيمه‏‌‏خشك، به ويژه در كشورهايي كه آب و هواي مديترانه‏‌‏اي دارند، مانند ايالات‏ متحده آمريكا (كاليفرنيا)، مصر‏، اسپانيا و ايتاليا ‏بالنسبه حائز اهميت مي‏‌‏باشد، زيرا در اين مناطق برنج گذشته از اهميت ‏اقتصادي كه دارا مي‏‌‏باشد، به لحاظ آنكه مي‏‌‏توان در خاك‏‌‏هاي شور و نمكزده كشت شود، در روند اصلاحي اين خاك نقش مهمي را ايفا مي‏‌‏كند(7).
‏در مورد قدمت اهلي كردن برنج در مقايسه با گندم، نمي‏‌‏توان ‏قاطعانه اظهارنظر كرد، ليكن شواهدي در دست است كه برنج در 5000 سال پيش در چين به صورت ديم كاشته مي‏‌‏شد و آنگاه بعد از گسترش و توسعه زراعت در دره‏‌‏ها و دلتاها، گونه‏‌‏هايي بوجود آمده كه قادر به روئيدن در آبهاي راكد شده‏‌‏اند(7).
‏گسترش و انتشار برنج به مناطق خشك و نيمه‏‌‏خشك، يعني آسياي غربي و منطقه ‏مديترانه‏‌‏ در تاريخ‏‌‏هاي بعدي صورت گرفته و احتمالاً در زمان امپراتوري ايران بوده است كه گياه مزبور‏ در بين‏‌‏النهرين كشت مي‏‌‏شده و از آن ‏پس وارد سوريه و تركستان (تركيه) شده است.
‏اكولوژي برنج ‏ ‏ ?‏ 3
‏ بعد از حمله اسكندر به هندوستان، برنج وارد يونان شد و از آنجا توسط اعراب به كشورهاي مصر، مراكش، اسپانيا و غرب آفريقا منتقل گرديد(7).
‏جدول 1-1، سطح زير كشت، عملكرد و توليد كشورهايي كه بيش از 5 ميليون تن برنج در سال توليد مي‏‌‏كنند را نشان مي‏‌‏دهد. كليه كشورها بجز چهار كشور چين، ژاپن، كره و ايالات متحده، بطور كامل و يا عمدتاً كشورهاي گرمسيري هستند. ‏چين و هند، هر دو برنج را در مناطق گرمسيري توليد مي‏‌‏كنند. اگرچه بيشترين سطح زير كشت برنج در هر دو كشور در رابطه با سيستم‏‌‏هاي رودخانه‏‌‏اي ‏آنها‏ در مناطق گرمسيري مي‏‌‏باشد، متوسط عملكرد كشورهاي ‏گرمسيري اساساً كمتر از كشورهاي معتدله است: بين 3/4-2 تن در هكتار است، اما قابليت توليد برنج در در جنوب چين به طور متوسط 7/5 تن در هكتار در مقايسه با 6/5 تا 7/6 تن در هكتار در كشورهاي معتدله است. متوسط قابليت توليد برنج در كشورهاي گرمسيري توليد كننده بالا در حال حاضر، 8/2 تن در هكتار است و در طي دهه گذشته، 36/0 درصد افزايش يافته است.‏
‏جدول 1-1: كشورهاي عمده توليدكننده برنج، سطح زير كشت، عملكرد و توليد در سال 1991 در كشورهايي كه بيش از 5 ميليون تن در سال توليد دارند.
‏كشور
‏سطح زير كشت (ميليون در هكتار)
‏عملكرد (تن در هكتار)
‏توليد (ميليون تن)
‏چين
‏1/33
‏66/5
‏45/187
‏هند
‏2/4‏2
‏63/2
‏94/110
‏اندونزي
‏19/10
‏35/4
‏32/44
‏بنگلادش
‏94/10
‏61/2
‏57/28
‏تايلند
‏10
‏2
‏04/20
‏ويتنام
‏29/6
‏09/3
‏43/19
‏ميانمار
‏83/4
‏73/2
‏2/13
‏كره
‏88/1
‏69/6
‏58/12
‏ژاپن
‏05/2
‏86/5
‏12
‏فيليپين
‏42/3
‏83/2
‏67/9
‏برزيل
‏14/4
‏29/2
‏5/9
‏آمريكا
‏11/1
‏3/6
‏7
‏اكولوژي برنج ‏ ‏ ?‏ 4
‏2-1-1‏-‏ ‏اهميت برنج‏:‏
‏اصطلاح ‏«‏برنج خوردن‏»‏ در بسياري از زبان‏‌‏ها‏ به‏ ‏منظور ‏القاء فكر ‏«‏غذا خوردن‏»‏ يا بطوركلي ‏«‏خوردن‏»‏ بكار مي‏‌‏رود. برنج محصول عمده گياهان زراعي مهم كشورهاي در حال پيشرفت است و قوت غالب بيش از يك سوم ‏جمعيت دنيا را تشكيل مي‏‌‏دهد. اين ماده غذايي به منزله نيمي از خوراك يك ميليارد و هشتصد ميليون نفر و نيز از ربع تا نيمي از چهارصد ميليون نفر ديگر است (7).
‏برنج از آن جهت در تغذيه انسان قرار مي‏‌‏گيرد ‏كه داراي حدود 7/7% پروتئين، 2/75%‏ مواد غيرازته‏، 4/0% چربي، 2/2% سلولز و 5/0% خاكستر مي‏‌‏باشد. همچنين قابليت هضم برنج به مراتب بيش از سيب‏‌‏زميني، نا‏ن‏ چاودار و گندم، شير و ساير محصولات غذايي است. از نظر ارزش غذايي و ميزان كالري توليدي، برنج بر اكثر مواد غذايي مورد مصرف انسان، برتري دارد (7).
‏تغذيه مدام با دانه‏‌‏هاي ‏برنج كه داراي مقدار كمي ويتامين B1‏ است، در انسان ايجاد مرض بري‏‌‏بري مي‏‌‏نمايد. ضريب هضم مواد آلي بدون پوسته در حدود 92% و ضريب هضم پروتيئن آن در حدود 86% مي‏‌‏باشد.

 

دانلود فایل