پاورپوینت مدیریت علفهای هرز در تولید برنج

پاورپوینت مدیریت علفهای هرز در تولید برنج

پاورپوینت مدیریت علفهای هرز در تولید برنج

پاورپوینت مدیریت علفهای هرز در تولید برنج

دسته بندی پاورپوینت
فرمت فایل ppt
حجم فایل 755 کیلو بایت
تعداد صفحات 51
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)

قسمتی از متن پاورپوینت :

تعداد اسلاید : 51 صفحه

مدیریت علفهای هرز در تولید برنج

اکولوژی علف های هرز: خصوصیات علف های هرز امکان رقابت و تحمل شرایط نامساعد را برای آنها فراهم می کندو آنها را قادر می سازد تا در شرایط نا متعادل محیطی بهتر رشد کنند.
در یک مجموعه کلیماکس ثابت (مثل مرغزارها یا بیابانهای سرد)، گیاهانی که ما آنها را به عنوان متجاوزین می نامیم در واقع بخشی از حیات گیاهی طبیعت است . وجود علف های هرز مختص مکان هایی است که نظم طبیعی آنها به هم خورده است.قبل از آفرینش بشر انتخاب طبیعی در جهت حفظ گیاهانی بوده است که با شرایط نامساعد و متغیر محیطی سازش یافته اند.نهایتاً گیاهان بطرف محیط های دست خورده بشری نیز راه یافته اند.علف های هرزی که کنترل آنها ساده بوده است،در همان اوایل حذف شده اند.اما آنهایی که با محیط های کشت گیاهان زراعی سازش یافته اند،توسعه یافته و امروز هنوز با ما هستند. دلایل برتری علف هرز: – شیوه های رشد – همانندی با گیاه زراعی _ قابلیت انعطاف در رشد علف هرز _ مسیرهای فتوسنتزی _ مخزن بذر علف هرز _ تکثیر رویشی – نکات مهم بیولوژی علف هرز 1_شیوه های رشد:
طبق گفته گریم(1979)،تنش و اختلالات محیطی در رشد،دو عامل اصلی خارجی هستند که بر روی مقدار مواد خشک گیاهی در یک ناحیه اثر میگذارند.پدیده تنش شامل هر عاملی می شود که تولید را محدود می سازد.از قبیل نور،مواد غذایی یا آب قابل دسترس
و اختلال در رشد،باعث کاهش در مقدار ماده خشک می شود که خود نیز به وسیله عواملی از قبیل عملیات زراعی،درو کردن ایجاد می گردد.
شدت تنش و اختلال در رشد میتواند خیلی وسیع باشد،با این حال
سه روش رشد بیشتر دخالت دارند؛
1_هنگامی که شدت اختلال و تنش هر دو زیاد باشند،گیاه از بین خواهد رفت و یا اگر اختلال زیاد و شدت تنش کم باشد،رشد رویشی گیاه زراعی به دلیل فعالیت علف هرز متوقف میشود.

2_اگر اختلال شدت کمی داشته باشد، ولی شدت تنش زیاد باشد، گیاه زراعی قادر است تنش را تحمل کند.

3_اگر اختلال شدت کمی داشته باشد و شدت تنش هم پایین باشد، بین گیاه زراعی و علف هرز رقابت به وجود می آید. گیاهان در تنشها و اختلالات محیطی شدید قادر به ادامه حیات نیستند. این موضوع به عنوان یکی از موفقیتهای علف های هرز در توقف رشد گیاه زراعی است. تعداد زیادی از علف های هرز دارای خصوصیاتی هستند که از دو طریق رقابت و توقف رشد گیاهی زندگی می کنند که از آنها به عنوان علف های هرز رقابت کننده (Ruderals ) یاد می کنند. 2_همانندی با گیاه زراعی: یکی از دلایل موفقیت علف های هرز، شباهت بسیار زیاد آنها با گیاه زراعی می باشد. در صورتی که علف هرز و گیاه زراعی در شرایط محیطی و زراعی مشابه رشد کنند، می توانند دوره زندگی یکنواخت، بسیار شبیه به هم داشته باشند. بنابراین اگر بذر دهی علف هرز با برداشت محصول همزمان باشد، امکان پراکندگی بذر علف هرز افزایش می یابد.ا ین پدیده اغلب در گراسهایی مانند سوروف(Echinochloa crusgalli) در برنج و یولاف وحشی(Avena fatua) در غلات بسیار دیده می شود. Avena fatua Echinochloa cruss_galli 3_قابلیت انعطاف در رشد علف هرز: توانایی گونه های علف هرز در سازگاری فنوتیپی سریع آنها با تغییرات محیطی،خصوصیت قابل توجه و سودمندی برای بقای علف هرز در شرایط زراعی است.قابلیت انعطاف علف هرز بندواش با محیط خود، یکی از مثال ها …


توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.