پاورپوینت بررسی تولید پروتئین تک یاخته

پاورپوینت بررسی تولید پروتئین تک یاخته

پاورپوینت بررسی تولید پروتئین تک یاخته

پاورپوینت بررسی تولید پروتئین تک یاخته

دسته بندی صنایع غذایی
فرمت فایل pptx
حجم فایل 3.036 مگا بایت
تعداد صفحات 23
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

پاورپوینت بررسی تولید پروتئین تک یاخته در 23اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx

كاربرد بیوتكنولوژی در صنایع غذایی

استفاده از سلولهاى زنده یا قسمتى از آنها، به منظور تولید یا اصلاح محصولات غذایى یا مواد افزودنى به غذا به معنى بیوتكنولوژى غذایى است.از دیدگاه دیگر مىتوان كاربرد بیوتكنولوژى در صنایع غذایى را به دو بخش كاربرد بیوتكنولوژى سنتى و كاربرد بیوتكنولوژى مدرن تقسیم كرد. در كاربرد بیوتكنولوژى سنتى در صنایع غذایى، از فناورى تخمیر براى تغییر مواد خام غذایى تخمیرى شامل پنیر، ماست، خمیر نان و غیره استفاده كرد. استفاده از ریزسازوارهها و آنزیمها در این فرآیندها باعث ایجاد تغییرات در طعم، عطر و بافت مواد خام غذایى یا افزایش قابلیت نگهدارى آنها مىشود.

در بهكارگیرى بیوتكنولوژى نوین در صنایع غذایى، از ژنتیك مولكولى و آنزیمشناسى كاربردى به همراه فناورى تخمیرى، براى بهبود خواص مواد افزودنى غذایى استفاده مىشود. بیوتكنولوژى مىتواند براى تغییر مواد خام غذایى نظیر شیر، گوشت، سبزیجات و غلات به محصولات با طعم، عطر مطلوب و قابلیت نگهدارى بیشتر استفاده شود. تولید این نوع محصولات در جهان سابقه بسیار طولانى دارد و هم اكنون این محصولات در مقیاس صنعتى در سطح دنیا تولید مىشوند. براساس گزارشات موجود، حدود یك سوم رژیم غذایى در اروپا از غذاهایى تشكیل مىشود كه تخمیر شدهاند، در حالى كه این رقم در سایر نقاط دنیا بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است.

بهعنوان مثال: محصولات لبنى تخمیرى مانند ماست و پنیر، سوسیس تخمیر شده خشك و نیمه خشك، سبزیجات تخمیر شده مانند كلم و زیتون، نان، قارچ خوراكى، مشروبات الكلى و انواع غذاهاى تخمیرى آسیاى شرقى مانند سس، سویا، میسو، سفا و تمپه مىتوان اشاره كرد. برخى از این محصولات از قبیل فرآوردههاى لبنى تخمیرى، نان و قارچ خوراكى، در ایران نیز در مقیاس صنعتى تولید مىشوند. اخیراً در رابطه با تولید محصولات دیگر نظیر زیتون تخمیر شده و سس سویا پروژههاى تحقیقاتى در ایران انجام گرفته است. توده میكروبى نیز بهعنوان یك ماده غذایى غنى از پروتئین، مورد استفاده قرار گرفته است. بهعنوان مثال، آلمانىها در جنگ جهانى دوم براى جبران كمبود پروتئین، مخمرها را در مقیاس صنعتى كشت داده و بهعنوان منبع غذایى در خوراك انسان مورد استفاده قرار دادند.

همچنین از دهه شصت میلادى تولید محصولاتى به نام پروتئین تكیاخته (SCP) ابتدا از مواد هیدروكربنى و بعدها از مواد كربوهیدراتى ارزان قیمت در مقیاس صنعتى آغاز شد. این محصولات بهعنوان افزودنى پروتئین در خوراك استفاده شدند. استفاده از پروئین میكروبى بهعنوان غذا براى انسان مضر است، SCP به دلیل بالا بودن درصد اسیدهاى هستهاى در اواسط دهه ۸۰ میلادى، پروتئین میكروبى تحت نام ICI با همكارى شركت RHM شركت انگلیسى Fusarium تولید كرد كه ساختارى شبیه به گوشت داشته و توسط رشد كپكى به نام Quom تجارتى بر روى مواد نشاستهاى تولید مىشود.

مطالعات صورت گرفته نشان داده است كه جمعیت جهان تا اواسط قرن حاضر، دو برابر خواهد شد و این در حالی است كه اكنون نیمی از كودكان جهان از غذای كافی محروم هستند. همچنین فشار از طرف مصرف‌كنندگان، خصوصاً در كشورهای صنعتی، باعث شده است كه تولید محصولات غذایی بطرف استفاده‌ از مواد افزودنی “طبیعی” و بكارگیری روش‌های فرآوری نزدیكتر به روش‌های طبیعی، جهت پیدا كند. نكات، به همراه سایر مزایایی كه وجود داشته‌اند، روش‌های بیوتكنولوژی در صنایع غذایی را گسترش داده‌اند. با توجه به گسترش صنایع غذایی در كشور ما، آشنایی مختصر با كاربردهای بیوتكنولوژی در صنایع غذایی مفید به نظر می‌رسد: