قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی

قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی

قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی

قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی

دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل docx
حجم فایل 92 کیلو بایت
تعداد صفحات 96
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی

فهرست مطالب

عنوان ………………………………. صفحه

فصل اول

كلیات………………………………….. 1

1-نگاهی گذرا بر مبارزه با آفات گیاهی………. 2

2-قرنطینه………………………………. 4

3-سابقه قرنطینه در دنیا …………………. 4

4-سابقه قرنطینه در ایران…………………. 5

5-همكاری های بین المللی حفظ نباتات ……….. 7

6-مفاهیم كاربردی اصطلاحات بهداشت گیاهی…….. 10

فصل دوم:

استانداردهای بین المللی موازین بهداشت گیاهی.. 14

1-آفات بومی……………………………. 15

2-آفت قرنطینه ای ………………………. 15

3-عوامل قرنطینه ای …………………….. 15

4-نظارت و مراقبت بر وضعیت آفات گیاهی در منطقه 15

5-نظارت و مراقبت بر منابع عمومی اطلاعات……. 16

6-نظارت و مراقبت با انجام بازدیدهای ویژه …. 16

7-بازدیدهای ویژه از آفت…………………. 17

8-بازدیدهای ویژه از كالا…………………. 18

9-نظارت صحیح ………………………….. 19

10-نیازهای فنی خدمات تشخیص………………. 19

11-ثبت و نگهداری……………………….. 19

12-تعیین وضعیت آفت……………………… 20

13-شرایط كلی برای تعیین وضعیت آفت………… 21

14-سوابق آفت…………………………… 21

15-اعتبار اطلاعات مربوط به آفت……………. 22

16-ناحیه عاری از آفت……………………. 24

17-شرایط كلی نواحی عاری از آفت…………… 25

18-برنامه ریشه كنی آفت………………….. 28

19-فرایند برنامه ریشه كنی……………….. 28

20-تیم مدیریت و اجرای برنامه ریشه كنی…….. 29

21- شرایط قرنطینه ای شدن آفت…………….. 34

22- رفتار و خصوصیات عوامل غیر بومی و جدید … 34

23- مقایسه آفات قرنطینه ای و آفات غیر قرنطینه ای تحت كنترل و آفات معمولی……………………………. 38

24-بازرسی……………………………… 42

25-بازرسی عینی…………………………. 43

26-بازرسی ویژه ………………………… 44

27-كلاس بندی كالاهای كشاورزی و چگونگی نمونه برداری از آنها 45

28-كالاهای كلاس یك ………………………. 50

29-كالاهای كلاس دو ………………………. 50

30-كالاهای كلاس سه ………………………. 52

31-كالاهای كالای چهار…………………….. 53

32-كالاهای كلاس پنج ……………………… 55

33-كالاهای كلاس شش……………………….. 56

34-كالاهای كلاس هفت ……………………… 58

35-كالاهای كلاس هشت ……………………… 58

36-كالاهای كلاس نه ………………………. 59

37-كالاهای كلاس ده……………………….. 61

فصل سوم: بازرسی و جمع آوری آفات منطقه و چگونگی صدور گواهی بهداشت نباتی

1-روش های جمع آوری نمونه حشرات ………….. 63

2-نگهداری شفیره و تخم حشرات ……………. 65

3-باز و پهن كردن (اتاله كردن) و خشك كردن حشرات 67

4-تهیه پرپاراسیون لارو و حشره…………….. 68

5-فرمول تهیه الكل های مختلف الغلضه……….. 69

6-تخمین میزان الودگی مزارع و باغات به آفات گیاهی 70

7-محاسبه تخمین آلودگی دانه ها در انبار……. 74

8-فهرست عوامل قرنطینه داخلی مزارع و باغ های كشور در ده ساله اخیر……………………………………… 78

9-اقدامات بهداشت گیاهی برای جلوگیری از انتقال، ریشه كنی و كنترل عوامل قرنطینه داخلی در مناطق آلوده كشور…… 80

10-مقررات صدور گواهی بهداشت نباتی برای كالاهای صادراتی 83

11-اهداف و مسئولیت های مدیریت سیستم صدور گواهی بهداشت نباتی 84

12-مسئولیت های بازرس……………………. 86

13-جایگزینی گواهی بهداشت مفقود شده ………. 87

14-مسئولیت های صادر كننده كالا …………… 88

15-روند كار بازرسی و صدور گواهی بهداشت گیاهی. 89

منابع…………………………………. 90