قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی
قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 92 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 96 |
دریافت فایل
قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی
فهرست مطالب
عنوان ………………………………. صفحه
فصل اول
كلیات………………………………….. 1
1-نگاهی گذرا بر مبارزه با آفات گیاهی………. 2
2-قرنطینه………………………………. 4
3-سابقه قرنطینه در دنیا …………………. 4
4-سابقه قرنطینه در ایران…………………. 5
5-همكاری های بین المللی حفظ نباتات ……….. 7
6-مفاهیم كاربردی اصطلاحات بهداشت گیاهی…….. 10
فصل دوم:
استانداردهای بین المللی موازین بهداشت گیاهی.. 14
1-آفات بومی……………………………. 15
2-آفت قرنطینه ای ………………………. 15
3-عوامل قرنطینه ای …………………….. 15
4-نظارت و مراقبت بر وضعیت آفات گیاهی در منطقه 15
5-نظارت و مراقبت بر منابع عمومی اطلاعات……. 16
6-نظارت و مراقبت با انجام بازدیدهای ویژه …. 16
7-بازدیدهای ویژه از آفت…………………. 17
8-بازدیدهای ویژه از كالا…………………. 18
9-نظارت صحیح ………………………….. 19
10-نیازهای فنی خدمات تشخیص………………. 19
11-ثبت و نگهداری……………………….. 19
12-تعیین وضعیت آفت……………………… 20
13-شرایط كلی برای تعیین وضعیت آفت………… 21
14-سوابق آفت…………………………… 21
15-اعتبار اطلاعات مربوط به آفت……………. 22
16-ناحیه عاری از آفت……………………. 24
17-شرایط كلی نواحی عاری از آفت…………… 25
18-برنامه ریشه كنی آفت………………….. 28
19-فرایند برنامه ریشه كنی……………….. 28
20-تیم مدیریت و اجرای برنامه ریشه كنی…….. 29
21- شرایط قرنطینه ای شدن آفت…………….. 34
22- رفتار و خصوصیات عوامل غیر بومی و جدید … 34
23- مقایسه آفات قرنطینه ای و آفات غیر قرنطینه ای تحت كنترل و آفات معمولی……………………………. 38
24-بازرسی……………………………… 42
25-بازرسی عینی…………………………. 43
26-بازرسی ویژه ………………………… 44
27-كلاس بندی كالاهای كشاورزی و چگونگی نمونه برداری از آنها 45
28-كالاهای كلاس یك ………………………. 50
29-كالاهای كلاس دو ………………………. 50
30-كالاهای كلاس سه ………………………. 52
31-كالاهای كالای چهار…………………….. 53
32-كالاهای كلاس پنج ……………………… 55
33-كالاهای كلاس شش……………………….. 56
34-كالاهای كلاس هفت ……………………… 58
35-كالاهای كلاس هشت ……………………… 58
36-كالاهای كلاس نه ………………………. 59
37-كالاهای كلاس ده……………………….. 61
فصل سوم: بازرسی و جمع آوری آفات منطقه و چگونگی صدور گواهی بهداشت نباتی
1-روش های جمع آوری نمونه حشرات ………….. 63
2-نگهداری شفیره و تخم حشرات ……………. 65
3-باز و پهن كردن (اتاله كردن) و خشك كردن حشرات 67
4-تهیه پرپاراسیون لارو و حشره…………….. 68
5-فرمول تهیه الكل های مختلف الغلضه……….. 69
6-تخمین میزان الودگی مزارع و باغات به آفات گیاهی 70
7-محاسبه تخمین آلودگی دانه ها در انبار……. 74
8-فهرست عوامل قرنطینه داخلی مزارع و باغ های كشور در ده ساله اخیر……………………………………… 78
9-اقدامات بهداشت گیاهی برای جلوگیری از انتقال، ریشه كنی و كنترل عوامل قرنطینه داخلی در مناطق آلوده كشور…… 80
10-مقررات صدور گواهی بهداشت نباتی برای كالاهای صادراتی 83
11-اهداف و مسئولیت های مدیریت سیستم صدور گواهی بهداشت نباتی 84
12-مسئولیت های بازرس……………………. 86
13-جایگزینی گواهی بهداشت مفقود شده ………. 87
14-مسئولیت های صادر كننده كالا …………… 88
15-روند كار بازرسی و صدور گواهی بهداشت گیاهی. 89
منابع…………………………………. 90