تحقیق و بررسی وضعیت صادرات پسته در ایران

تحقیق و بررسی وضعیت صادرات پسته در ایران

تحقیق و بررسی وضعیت صادرات پسته در ایران

تحقیق و بررسی وضعیت صادرات پسته در ایران

دسته بندی سایر گروه های فنی مهندسی
فرمت فایل doc
حجم فایل 84 کیلو بایت
تعداد صفحات 32
برای فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

تاریخچه كاشت پسته در ایران……………………………………………………………………… 3

سطح زیر كشت…………………………………………………………………………………………… 4

میزان تولید…………………………………………………………………………………………………. 5

عملكرد در هكتار…………………………………………………………………………………………. 5

كشورهای تولید كننده پسته………………………………………………………………………….. 7

ارزش غذایی ……………………………………………………………………………………………… 8

گیاه شناسی پسته ………………………………………………………………………………………. 9

گونه های پسته درایران……………………………………………………………………………… 12

مهمترین ارقام پسته……………………………………………………………………………………. 13

وضعیت صادرات پسته در ایران…………………………………………………………………. 16

محدودیت های اروپا…………………………………………………………………………………… 18

تغییر بازارهای هدف………………………………………………………………………………….. 19

تقاضا و عرضه پسته………………………………………………………………………………….. 22

طرح كریدور سبز در استان كرمان………………………………………………………………. 23

ركورد تولید پسته در آمریكا نمی تواند به افت قیمت پسته ایران بیانجامد…………. 25

نتیجه گیری ……………………………………………………………………………………………… 30

منابع ومآخذ………………………………………………………………………………………………. 32

تاریخچه كاشت پسته در ایران

محصول پسته از زمان های قدیم در میان ایرانیان از ارزش والایی بر خوردار بوده است.جنگل های وحشی و خود روی پسته در ناحیه ی شمال شرقی ایران و نواحی هم مرز تركمنستان و افغانستان پیشینه ای باستانی دارد و تصوّر می رود كه درخت پسته حدود 3-4 هزار سال قبل در ایران اهلی شده و مورد كشت و كار قرار گرفته است .

اولّین ارقام پسته در ایران حاصل پرورش و اهلی كردن درختان پسته ی وحشی بوده است كه تعداد این ارقام بسیار محدود و شكل ضاهری آن با محصول پسته ی خود رو شباهت داشته است.كم كم بر اثر پیوند و جابجایی این ارقام و توجّه باغداران از نظر درشتی دانه های پسته تا حدودی تحوّل ایجاد شده و ارقام جدیدی به وجود آمده است.

كشور ایران در طول سال های گذشته باتوجّه به تجزیه ی بخش های وسیع و پهناوری از مناطق پسته خیز خود باز از عمده ترین تولید كننده ی پسته ی جهان است.

بدون هیچ تردیدی می توان گفت هیچ یك از ملل جهان سابقه و تجارت ایرانیان را در باب امور زراعت و تجارت پسته ندارند. مبدا هر درختی بطور مسلّم رویشگاه طبیعی آن است. با توجه به مستندات تاریخی، مبدا درختان پسته محدوده ای در قلمرو ایران بوده است. سرزمینی كه بعد ها پارت و سپس خراسان نام گرفته است،حدّ غربی دامنه ی رویش این گیاه تا نواحی نیشابور و حدّ شرقی دامنه ی رویش این گیاه تا نواحی بلخ د ر دو سوی رود جیهون بوده است.دامنه ی این درختان تا ماوراءالنهر و بخش هایی از خراسان قدیم و جمهوری های تازه استقلال یافته ای چون تركمنستان ، ازبكستان ،تاجیكستان و قسمتی از افغانستان را تشكیل می دهد.

سطح زیر كشت

در حال حاضر سطح زیر كشت پسته در ایران بیش از 420000 هكتار می باشد كه استان كرمان با مجموع بیش از 270000 هكتار باغ های بارور و غیر بارور،62/78 درصدمحصول كلّ كشور را تولید و به عنوان مهمترین منطقه ی پسته كاری ایران و دنیا محسوب می شود و مقام اول را داراست.ضمنا سایراستان های پسته خیز عبارتند از:یزد، خراسان رضوی، فارس، سمنان، سیستان و بلوچستان، قزوین، مركزی، اصفهان و قم می باشند كه بیش از 90000 هكتار سطح زیر كشت باقیمانده را به خود اختصاص می دهند.

دو استان یزد و خراسان به ترتیب با92/7 و00/5 درصد مقامهای دوم و سوم سطح را به خود اختصاص داده اند.سه استان مزبور جمعا” 54/91 درصد سطح بارور پسته كشور را و 18 استان دیگر پسته كار 46/8 درصد سهم در سطح بارور این محصول را داشته اند.

میزان تولید