تحقیق اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن 41 ص 💯

دانلود تحقیق اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن 41 ص باکیفیت

🟢 بهترین کیفیت

🟢 ارزان

🟢 دانلود با لینک مستقیم و زیپ نشده

🟢 پشتیبانی 24 ساعته

تحقیق اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن 41 ص

تحقیق-اثر-شوري-بر-گياهان-زراعي-و-راههاي-مقابله-با-آن-41-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 48 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن‏ ÿ‏ 2
‏اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن ‏ ‏ ‏ ÿ‏ 1
‏فصل اول
‏مقدمه:
‏در جهان‏،‏ پديده هاي متعددي وجود دارد كه باعث مي شود اطراف خود را به تحل‏يل برد.‏ به عنوان مثال وقتي آب باران روي خاك ها جريان پيدا مي كند‏،‏ نمك هاي‏ ‏سديم‏،‏ كلسيم‏،‏ منيزيم‏،‏ كلر، سولفات‏،‏ كربنات و تعدادي ديگر از عناصر‏ ‏در جريان آب وارد شده و به درون رودخانه ها‏،‏ درياچه ها و سرانجام‏ ‏درياها و اقيانوس ها وارد مي شود. فرآيندهاي زمين شناسي نيز به حل شدن كند پوسته زمين و آزاد نمودن مقدار قابل ملاحظه اي از يون هاي سديم
‏اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن‏ ÿ‏ 2
‏اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن ‏ ‏ ‏ ÿ‏ 1
‏،‏ كلسيم‏،‏ منيزيم‏،‏ كلر‏،‏ سولفور‏،‏ كربنات ها وتركيبات غير آلي ديگر به‏ ‏داخل اقيانوس ها كمك نموده است‏.‏ آب و نمك‏‌‏هاي حل شده براي رشد گياه ضروري مي باشند اما استفاده‏ ‏مجدد آب و ميزان تبخير بالاي آن در نواحي خشك و نيمه خشك باعث تجمع نمك شده كه به عنوان يك پديده عمومي ‏شوري ‏تلقي مي شود‏.‏ شوري خاك به دليل جلوگيري از جذب آب و عناصر به درون گياه يكي از مهم ترين محدوديت هاي رش‏د گياهان زراعي محسوب مي شود و به‏ عنوان ‏م‏شكل بزرگ كشاورزي‏،‏ بالاخص در كشاورزي آبي درمنابع گزارش شده‏ ‏است (7).
‏افزايش جمعيت جهان ايجاب مي كند كه مساحت بيشتري از زمين به‏ ‏امر خانه سازي و فعاليت هاي صنعتي تخصيص يابد و در اين شرايط‏،‏ گسترش مزارع‏ ‏ ‏كشاورزي ‏ ‏به زمين هاي‏ واقع در حاشيه حاصلخيزي يعني مرزهاي نهايي زمين هاي قابل كشت‏،‏ اجتناب ناپذير مي گردد‏،‏ در چنين وضعيتي‏،‏ مسموميت‏،‏ شوري‏،‏ دماهاي فوق العاده‏،‏ آلودگي ه‏ا‏ ‏و آثار حاصل از دخالت هاي شي‏ميايي استرس هايي هستند كه غالباً‏ بروز مي‏‌‏كنند‏.‏ همچنين تغيير محيط ها و اقليم ها كه از فعاليت هاي انسان نتيجه مي‏ ‏شو‏ند‏،‏ شرايط استرسي را كه گياهان بايد تحت آن شرايط رشد كرده و زنده بمانند پديدار و يا‏ ‏تشديد مي كنند.‏علم به اثرات استرس هاي گوناگون روي فيزيولوژي گياهان براي شناخت مكانيسم هاي مقاومت و بقاياي گياهان و انتخاب روش هاي اصلاح به منظور افزايش مقاومت گياهان در مقابل استرس ضرورت دارد (3).
‏اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن‏ ÿ‏ 3
‏اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن ‏ ‏ ‏ ÿ‏ 1
‏شوري عامل مهم در تاريخ بشر و سيستم هاي كشاورزي بوده‏،‏ كه بشر بر آنها تكيه داشته است‏.‏ تمدن هاي بسياري در اثر عدم اعمال‏ ‏مديريت صحيح درامر آبياري و نتيجتا” دراثر تجمع نمك در سطح خاك‏،‏ نابود شده اند‏.‏ هر گاه بارندگي محدود باشد‏،‏ نمك در خاكي كه گياهان درآن ريشه دوانيده‏ ‏اند‏،‏ شسته نمي شود و بهنگام افزايش شوري ( نمك ) مقدار محصول كاهش مي يابد‏.‏
‏مناطق وسيعي از سطح زمين بدليل تحمل كم گياهان زراعي نسبت به نمك‏،‏ و نبود اطلاعات كافي در مورد مكانيسم هاي تحمل‏ ‏دردسترس اصلاح كنندگان گياه در ارتباط با فزايندهاي گزينش‏،‏ براي كشاورزي غير قابل استفاده مي باشند‏.‏ در بعضي از مناطق مستعد براي كشاورزي در ارتباط با ‏موضوع‏،‏ دو ديدگاه وجود دارند كه مي توانند موردتوجه واقع شوند :
‏كوشش در پيداكردن راهها‏ي‏ موثر و كم هزينه در امر شيرين كردن آب درياها براي اهداف آبياري‏.
‏گزينش گياهان زراعي كه‏ ‏قادر به رشد و نمو در شرايط شديدا” شور باشند‏.
‏مقداري از زمينها با قابليت استفاده مجدد به دليل شور بودن در جايي قراردارند كه‏ ‏انرژي خورشيدي فراوان وجود دارد كه مي تواند بوسيله گياهان براي توليدمحصول بيشتر مورد استفاده قرار گيرد. از اين رو لازم‏ ‏است راههايي كه گياهان مي توانند شوري را تحمل كنند‏،‏ بهتر دانسته شود تا از آنها استفاده بيشتري به عمل آيد‏،‏ در شرايطي كه‏ ‏نياز به غذا و الياف با افزايش جمعيت ازدياد مي ياب
‏اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن‏ ÿ‏ 4
‏اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن ‏ ‏ ‏ ÿ‏ 1
‏د‏.‏ در خاكهاي‏ ‏با مقدار نمك بالا‏،‏ گياهان به‏ دو صورت تح‏ت استرس قرار مي گيرند‏،‏ افزون بر استرس تحميل شده در اثر كاهش پتانسيل اسمزي در محيط ريشه كه نتيجه وجود مقدار بالا از مواد محلول است‏،‏ ضمنا” يك اثر سمي از غلظت هاي بالا از يونها‏،‏ ناشي مي شود. تعدادي از گياهان ‏ ‏مكانيسم‏ ‏ هايي را براي مقابله با‏ ‏اين ‏ ‏گونه‏ ‏استرس‏‌‏ها‏ ‏ دارا مي باشند و عده ديگر از گياهان به صورت سا‏ز‏ش يافته نسبت به آنها در مي آيند‏،‏ ولي اكثر گياهان زراعي حساس هستند و نمي توانند در شرايط شوري بسيار حاد‏،‏ زنده بمانند و درصورت زنده ماندن مقدار محصول اندكي خواهند داشت (3)
‏فصل دوم

 

دانلود فایل