پاورپوینت رفتار شناسی شیطان با انسان از منظر قرآن کریم

پاورپوینت رفتار شناسی شیطان با انسان از منظر قرآن کریم

پاورپوینت رفتار شناسی شیطان با انسان از منظر قرآن کریم

پاورپوینت رفتار شناسی شیطان با انسان از منظر قرآن کریم

دسته بندی علوم انسانی
فرمت فایل ppt
حجم فایل 10.035 مگا بایت
تعداد صفحات 30
برای فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

پاورپوینترفتار شناسی شیطان با انسان از منظر قرآن کریم تعداد اسلاید 30 در قالب پاورپوینت قابل ویرایش.

فهرست مطالب :

بازكاوى ماهیت شیطان و ابلیس

علت انحطاط ابلیس

انسان و آزمون دشوار خداوند

عهد شیطان در گمراه ساختن انسان

گونه‏ هاى تصرفات شیطان در انسان

اسلاید اول :

•به نام خدا

•این مقاله بحث از شناخت شیطان و تفاوت آن با ابلیس و شگردهاى دام‏گسترى شیطان براى فریب انسان‏ها، فلسفه و حكمت آفرینش شیطان و سرانجام، گونه‏‌شناسى تصرفات شیطان در انسان مى‏‌پردازد.
اجمالاً، باید گفت: همان‏گونه كه شیطان، على‏رغم اینكه شش هزار سال عبادت خدا مى‏كرد، ولى به دلیل كبر و غرور در برابر اوامر الهى، براى همیشه از درگاه الهى رانده شد، انسان نیز همواره در معرض وساوس شیطان قرار دارد و هر لحظه در معرض آزمون دشوار به سر مى‏برد. باید مراقب بود، طوق بندگى بر گردن آویخت و از شر شیطان به خدا پناه برد كه همه انسان‏ها به جز بندگان خالص خداى متعال در معرض فریب شیطان‏هاى جنى و انسى قرار دارند.

•كلیدواژه‏‌ها: شیطان، ابلیس، عبادت، گناه، انسان.

اسلاید دوم :

•بازكاوى ماهیت شیطان و ابلیس

•محور فراز دوم مناجات شكایت‏كنندگان، شكایت از شیطان است. ما پیش از بررسى سخنان امام سجاد علیه‏السلام در این فراز، مرورى بر ماهیت و رفتار شیطان مى‏كنیم. «شیطان» مفهوم وصفى دارد و بر هر عامل شرى اطلاق مى‏گردد و به صورت عام، هر موجودى كه مبدأ شرارت است، شیطان به حساب مى‏آید. بر این اساس، لفظ «شیطان» هم بر شیطان مشخص اطلاق مى‏گردد و هم بر غیر آن، و در جایى كه با «الف و لام» به كار رود، بر شیطان معیّن و مشخص اطلاق مى‏شود. در قرآن، شواهد فراوانى بر اطلاق لفظ شیطان بر غیر ابلیس وجود دارد؛ از جمله در برخى از آیات، شیطان بر انسان‏هایى اطلاق مى‏گردد كه به دشمنى با پیامبران الهى مى‏پردازند: «وَكَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نِبِیٍّ عَدُوّا شَیَاطِینَ الإِنسِ وَالْجِنِّ یُوحِی بَعْضُهُمْ إِلَى بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُورا وَلَوْ شَاء رَبُّكَ مَا فَعَلُوهُ فَذَرْهُمْ وَمَا یَفْتَرُون»(انعام: 112)؛ و همچنین هر پیامبرى را مانند تو دشمنى از شیطان‏هاى آدمى و جنّى قرار دادیم كه برخى‏شان به برخى دیگر با گفتار آراسته و فریبنده پیام نهانى مى‏فرستند تا فریب دهند و اگر پروردگار تو مى‏خواست چنین نمى‏كردند. پس آنان را با آنچه برمى‏بافند واگذار.

اسلاید 3 :

•بازكاوى ماهیت شیطان و ابلیس

• با توجه به مفهوم وصفى شیطان و آنچه از آیه شریفه استفاده مى‏شود، انسان‏هایى كه دیگران را به گناه وامى‏دارند و موجب انحراف آنان از مسیر انبیا مى‏گردند و به تخریب و تشكیك در اعتقادات و باورهاى دینى آنان مى‏پردازد و نیز آن دسته از جنیان كه به شر و فساد در زمین مى‏پردازند، در زمره شیاطین به شمار مى‌‏آیند.

•بازكاوى ماهیت شیطان و ابلیس

•«ابلیس» عَلَم و اسم شخص شیطان است كه از جنس جنیان است و از آتش آفریده شده است و هزاران سال پیش از خلقت آدم در صف ملائكه به عبادت خدا مشغول بوده تا آنجا كه ملائكه او را از جنس خودشان مى‏پنداشتند. اما در نهایت عَلَم طغیان و سرپیچى از فرمان خداوند برافراشت و به فساد در بین بندگان و انحراف و فریب آنان پرداخت و با وسوسه‏هاى خود بندگان خدا را از سعادت و هدایت بازداشته، به تیره‏روزى و هلاكت مى‏كشاند. خداوند درباره ماهیت شیطان و دلیل رانده شدنش از درگاه خود مى‏فرماید: «وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِیسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّیَّتَهُ أَوْلِیَاء مِن دُونِی وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ بِئْسَ لِلظَّالِمِینَ بَدَلاً»(كهف: 50)؛ و یاد كن آن‏گاه كه به فرشتگان گفتیم: آدم را سجده كنید، پس سجده كردند، مگر ابلیس كه از جنّیان بود و از فرمان پروردگارش بیرون شد. پس آیا او و فرزندانش را به جاى من دوستان و سرپرستان خود مى‏گیرید و حال آنكه شما را دشمن‏اند؟ و ابلیس ستم‏كاران را جایگزین بدى به جاى خداوند است.

اسلاید 5 :

•علت انحطاط ابلیس

•امیرمؤمنان علیه‏السلام درباره مدت عبادت شیطان و علت انحطاط و رانده‏شدنش از درگاه خداوند مى‏فرماید: «فَاعْتَبِرُوا بِمَا كَانَ مِنْ فِعْلِ اللَّهِ بِإِبْلِیسَ إِذْ أَحْبَطَ عَمَلَهُ الطَّوِیلَ وَ جَهْدَهُ الْجَهِیدَ وَ كَانَ قَدْ عَبَدَ اللَّهَ سِتَّةَ آلَافِ سَنَةٍ لَا یدْرَى أَمِنْ سِنِى الدُّنْیا أَمْ مِنْ سِنِى الْآخِرَةِ عَنْ كِبْرِ سَاعَةٍ وَاحِدَةٍ»؛1 پس پند گیرید از آنچه خداوند با ابلیس كرد و تنها به خاطر یك لحظه خودبزرگ‏بینى و تكبر، كردارهاى فراوان و تلاش‏هاى پیگیر او را بیهوده ساخت، در حالى كه او شش هزار سال خداى را پرستیده بود، آن هم دانسته نیست كه از سال‏هاى دنیاست یا از سال‏هاى آخرت.