پاورپوینت انگیزش در افراد

پاورپوینت انگیزش در افراد

پاورپوینت انگیزش در افراد

پاورپوینت انگیزش در افراد

دسته بندی مدیریت
فرمت فایل ppt
حجم فایل 69 کیلو بایت
تعداد صفحات 25
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

هدف رفتاری

بطوركلی انسانها باید برانگیخته شوند تا رفتار مشخص و معینی را از خویش بروز دهند، یكی از راههایی كه باعث افزایش تولید یا بطور كلی بالا رفتن كیفیت كار در سازمانها می شود، برانگیختن كاركنان به شیوه های مختلف است این اصلی است كه هر مدیری برای پیشرفت كارش و اعمال مدیریت صحیح ناگریز به اعمالآن است در واقع مدیری با استفاده از شیوه ها و متدهای مختلف از مهارت های متعددی استفاده می كند تا این مهارت او را در راه رسیدن به اهداف سازمانی یاری دهد. از مهمترین این مهارتها همانطور كه ذكر شد ایجاد انگیزه در كاركنان است، «ضروری ترین تكلیفی كه بر عهده مقامات رهبری در جامعه اسلامی در ایجاد انگیزش برای مدیریت ها مقرر است این است كه برای تامین سعادت مردم جامعه آنان را از هدف اصلی حیات بطور كلی و انگیزش اصلی و انگیزشهای ثانوی و فردی آن آگاه ساخته و آنها را برای مردم چنان تعلیم دهد و قابل پذیرش سازد كه مردم فعالیت های خود را در جامعه و در هر موقعیتی كه باشند آگاهانه و از روی آزادی انتخاب نمایند.

هدف اصلی حیات انسانها در این زندگانی عبارت است از قرار گرفتن در جاذبه كمال اعلی ازمسیر ذیل كه عبارت است از تكاپویی آگاهانه در حیات هر یك از مراحل زندگی كه در این تكاپو سپری می شود و با نظر به عظمت انگیزش هدف در اشتیاق حركت به مرحله بعدی می افزاید» از انگیزش تعاریف متعددی بعمل آمده است كه ذیلا به برخی ازآنها اشاره می كنیم.

تعریف انگیزش

انگیزش عبارتست از هنر اداره كردن یك گروه برای رسیدن به اهداف با رغبت و تلاش پیگیر درونی (آیین مدیریت ص 142)

انگیزش عبارتست از: بكارگیری توانایی فكری، خلاقیت، تجربه وجهان بینی با توجه به عوامل بوم شناسی و محیطی همراه با طرح ریزی عقلانی برای حركت جمعی بسوی اهداف سازمان (آیین مدیریت ص 142)

انگیزش عبارتست از ریشه های محركی كه فرد را وادار به بروز نوعی عمل یا رفتار می كنند تا نیازهایی را كه آرزو دارد برطرف سازد (روابط انسانی در مدیریت، كمال پرهیزكار، ص 178)

انگیزش علت ها و سبب هایی كه كلیه سلوك و رفتار آدمی را چه بصورت انفرادی و چه بصورت گروهی بوجود می آورند می باشد (روابط انسانی در مدیریت، كمال پرهیزگار، ص 178)

انگیزش عبارتست از عامل محركه ای كه مدیران در اعضاء سازمانی خود ایجاد می نمایند تا بتوانند برای حصول به اهداف سازمانی راه را هموار سازند (همان منبع ص185)

یكسان بودن همه در برابر مقررات: یكی از راههایی كه باعث تشویقو تهییج افراد در سازمانها می شود این است كه مدیر همه آنها را به یك چشم بنگرد، وقتی كه انسانها در اصل آفرینش و خلقت با هم بطور مساوی آفریده شده اند دلیلی وجود ندارد كه امتیازات خاصی برای گروهی از ایشان قائل شویم (البته با توجه به نوعتخصص و كیفیت كارمدیر ناگزیر به بعضی اعمال نظر ها در چهارچوب قانون می باشد) هرچند كه استعداد و لیاقت ها متفاوت است ولی در پیشگاه قانون و در برابر مقررات همه یكسان هستند. «یا ایها الناس اتقوا ربكم الذی خلقكم من نفس واحده» (نساء آیه 1) ای مردم از پروردگارتان بترسید و تقوا پیشه كنید كه همه شما را از یك انسان آفرید است.

و………..

ایجاد انگیزه تشویق و تنبیه

تشویق و تنبیه امروزه بعنوان عامل مهمی برای ایجاد انگیزه در افراد تلقی می شود و از طرف دیگر ابزاری قوی در دست مدیران كه بوسیله آن به تهییج و تحریك نیروها از یك طرف و تغییر جهت و مسیر از طرف دیگر بپردازند و در نهایت بعنوان یك اهرمی نیرومند برای پویایی سیستم باشد. بحث در خصوص این دو مقوله بعنوان عوامل و ابزارهای مورد استفاده یك مساله، و استفاده صحیح و بموقع از هر كدام از آنها مساله دیگر است هر چند كه تشویق و تنبیه های مادی نقش و اهمیت خود را دارند ولی نباید این شكل تشویق و تنبیه به كلی ذهن مدیر را بخود مشغول سازد كه فقط بعنوان تنها جنبه ملاك قرار گیرد در تشویق دو بحث شیوه سنتی و شیوه نوین مطرح است. در تشویق به شیوه سنتی برخورد به انسان تنها از جنبه های اقتصادی و برطرف ساختن نیازهای مادی اوست و افزون بر آن تصمیم گیری در این شیوه بیشتر فردی است، علاقه مدیر تعیین كننده تشویق و به جای اهداف سازمان نشسته است.

در مدیریت، مدیریتی كه به شكل اسلامی نمود پیدا می كند برای تشویق و تنبیه نیز حدودی معین گردیده است. نه آنقدر تشویق كه اثر آن را خنثی نماید و بعنوان وظیفه مدیر تلقی گردد و آنقدر محدود كه بعنوان افت نمود پیدا كند.

و………