پاورپوینت آشنایی با پنبه

پاورپوینت آشنایی با پنبه

پاورپوینت آشنایی با پنبه

پاورپوینت آشنایی با پنبه

دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل ppt
حجم فایل 202 کیلو بایت
تعداد صفحات 25
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

خصوصیات گیاهشناسی پنبه

بیشتر ارقام مورد كشت و كار پنبه از دو گونه تتراپلویید G.barbadense و G.hirstitum می باشد كه از زمانی جدید است ارقام دنیای قدیم عمدتا بوسیله دنیای جایگزین شداه اند.

پنبه گیاهی است ذاتاً چند سالعه كه بطور یكساله كشت می شود. پنبه بصورت درختچه ای كوچك به ارتفاع 60 تا 120 سانتی متر كه طول و در رشد این گیاه 200 روز می باشد.

پنبه دارای ریشه مستقیمی است كه به سرعت زیادی به اعماق خاك نفوذ می كند كه این عمق در شرایط آبی به 2 متر می رسد.

پنبه دارای ساقه اصلی و چند شاخه جانبی است. بر روی ساقه برگهای بزرگ پنجه ای و عمدتاً تار دار بطور متناوب قرار گرفته اند.

گلهای پنبه بطور منفرد بر روی ساقه گل دهنده مشاهده می شود. گلها ابتدا سفید بوده ولی با گذشت زمان برنگ قرمز یا صورتی متمایل شده و پس از 2 روز چروكیده شده و می ریزد تخمدان عمدتاً 4 تا 6 خانه ای است و در هر خانه 8 الی 12 تخمك قرار دارد. پنبه گیاهی خود گشن است ولی در صد دگر گشنی است به 20 درصد برسد.

میوه بصورت كپسول یا غوزه است غوزه در زمان رسیدگی از محل اتصال برچه ها باز شده پرده های پنبه ظاهر می شود اندازه غوزه به رقم پنبه بستگی دارد.

دانه پنبه تخم مرغی شكل به طول 7 تا 15 میلی متر و به رنگ قهوه ای تیره تا سیاه است. دانه پنبه در میان سلولهای فیبری محصور شده اند. سلولهای فیبری به دو گروه تقسیم می شود یا سلولهای فیبری طویلی به رنگ كرمی كم رنگ تا سفید به طول 2 تا 5 سانتی متر كه الیاف پنبه است 2 سلولهای فیبری كوتاهی به طول چند میلی متر و به رنگ خاكستری كه كرك نامیده
می شود. وزن هزار دانه پنبه 90 تا 160 گرم است و الیاف 30 الی 40 درصد وزن كل وش را تشكیل می دهد.

بیشتر ارقامی كه امروزه در جهان كاشته می شود به گونه G.hirsutum تعلق دارد ارقام این گونه دارای غوزه های بزرگ و عملكرد بالا و الیافی با طول متوسط است از مهمترین ارقامی كه
می تواند در نواحی گرم و خشك عملكرد بالایی داشته باشد رقم پر محصول ورامین است كه برای كشت و كار در حوالی تهران، ورامین و گرمسار مناسب است.

عملیات قبل از تهیه زمین در پنبه:

شروع كار برای كشت پنبه را باید از پخش كردن كود دامی در زمین دانست. پنبه را معمولاً پس از گیاهانی كه از گیاهانی كه كود سبز آنها به زمین بر گردانده می شود كشت می شوند مثل شبدر ، زمینی را كه برای كشت پنبه درنظر دارند در زمستان مقدار 20 تا 30 تن درهكتار كود دامی می دهند باید سعی شود كود دامی تا حد امكان پرسیده باشد و به خوبی و بطور یكنواخت درزمین پخش گردد.

روش كاشت پنبه:

روش كاشت پنبه به دو نوع است بدین صورت كه در زمینهایی كه سالهای زیادی است در آنها كشت و كار صورت می گیرد و به اصطلاح آباد هستند بوسیله ردیف كار پنبه كه به تراكتور وصل می شود كشت صورت می گیرد در این نوع كشت فاصله ردیفهای از هم 40 سانتی متر و فاصله بوته از هم 15 تا 20 سانتی متر خواهد بود. درپشت سر دستگاه ردیف كار یك فاروئر برای ایجاد جوی و پشته وجود دارد.