نفت کارآموزی 💯

دانلود نفت کارآموزی باکیفیت

🟢 بهترین کیفیت

🟢 ارزان

🟢 دانلود با لینک مستقیم و زیپ نشده

🟢 پشتیبانی 24 ساعته

نفت کارآموزی

نفت-کارآموزیلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 56 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

2
‏نفت از ديدگاه زمين شناسي:
‏نفت گرانبهاترين‏ ‏ ماده اي است‏ ‏ كه پايه هاي اقتصاد و صنعت‏ ‏ جهان بر آن‏ ‏ استوار است‏، ‏ نفت مخلوطي از هيدروكربنهاي مختلف است و تركيب شيميائي ثابت و معيني ندارد‏، ‏ بر خلاف زغال سنگ كه مطالعات‏ ‏ مختلف منشأ گياهي آنرا‏ ‏ تائيد مي كند‏ ‏ در مورد نفت‏ ‏ وضع اينطور نيست‏ ‏ و‏ ‏طرز تشكيل آنرا نمي توان‏ ‏ با‏ ‏ روشهاي‏ ‏ مستقيم دريافت زيرا نفت ماده اي سيال است كه مي تواند از محل تشكيل از راه خلل و فرج‏، ‏ درزها و شكافهاي سنگهاي پوسته به نقطه ديگر رخنه نمايد‏ ‏ و منابع‏ ‏ زيرزميني‏ ‏ را بوجود آورد‏، ‏ ولي با در نظر گرفتن اينكه اكثر منابع نفت‏ ‏ در سنگهاي‏ ‏ رسوبي‏ ‏ و خصوصاً در ماسه سنگها‏، ‏ سنگهاي آهكي و سنگهاي آهكي رسي هستند كه دردرياها همراه با آب نمك تشكيل گرديده اند ميتوان با قاطعيت گفت كه نفتها منشاء الي دارندو از بقاياي ‏ ‏موجودات‏ ‏ بسيار كوچك ‏ ‏دريايي بنام پلانكتون‏ ‏ در ميان لايه هاي رسوبي دريائي بوجود آمده اند‏.
‏بدين ترتيب كه بقاياي اين جانداران ابتدا مانند باران به كف درياها ريخته شده و در لا به لا و زير رسوبات دانه ريزي مانند شيل و مارن مدفون شده اند‏، ‏ اين سنگها نيز در لايه هاي رسوبات ديگربتدريج به اعماق پوسته برده شده و مواد آلي موجود در آنها تشكيل ميگردد و اصطلاحاً به آن ” سنگ مادر ” مي گويند‏.
‏نفت پس از تشكيل در اثر فشار از سنگهاي دانه ريز مادر به سنگهاي (متخلخلي) مانند ماسه سنگ و سنگ آهك كه به آنها سنگ مخزن مي گويند روان ميشود‏، ‏ نفوذ نفت به سنگ مخزن را اصطلاحاً “مهاجرت” مينامند‏. ‏هنگام مهاجرت چنانچه مانعي ‏د‏ر سر راه نباشد نفت بتدريج به سطح زمين رسيده و بصورت چشمه هاي نفتي در ميايد‏، ‏ تعداد زيادي از اينگونه چشمه ها در نقاط مختلف ايران وجود دارد
2
‏، ‏ موانعي كه نفت را هنگام مهاجرت از حركت باز ميدارند و باعث انباشته شدن آنها ميگردند‏، ‏ نفتگير يا تله نفت نام دارند‏.
‏بيشتر منابع بزرگ نفت و گاز ايران در كوهپايه هاي زاگرس و فلات قاره خليج فارس در تله هاي تاقديسي و در مخازن سنگ آهك هستند كه پوششي از ايندريت و گچ دارند‏، ‏ در ديگر نقاط ايران نيز منابع گاز وجود دارد‏.
‏شل نفتي:
‏به نوعي از سنگهاي رسوبي دانه ريز كه در ظاهر داراي نفت نبوده ولي در اثر دما و تقطير قابليت نفت دهي دارند شل نفتي گويند‏. ‏ اين سنگها حاوي ماده آلي به نام كروژن هستند كه در دماي 370 تا 480 درجه سانتيگراد مولكول آن شكسته ميشود و قسمتي از آن به ماده اي شبيه نفت خام تبديل ميگردد‏.
‏شلهاي نفتي داراي منشاء دريائي‏، ‏ درياچه ها و يا مردابي هستند‏، ‏ اين سنگها اكثراً به صورت لايه در ميان سنگهاي رسوبي يافت ميشوند و پس از استخراج در كوره هاي مخصوص تقطير‏، ‏ حرارت داده شده و بدينگونه نفت آنرا بدست مي آورند‏. ‏در ايران نهشته هاي شل نفتي در ارتفاعات زاگرس از اطراف كوهرنگ تا اليگودرز در سنگهاي آهكي به صورت لايه هاي متعدد وجود دارد‏.
‏قير طبيعتي‏:
3
‏ميدانيم كه نفت ماده اي است سيال كه ميتواند از محيط تشكيل و از طريق درزها و شكافهاي موجود در سنگها به اطراف و خصوصاً به بالا روان شود و چنانچه مانعي در راه نباشد به سطح زمين تراوش نمايد‏. ‏تقطير طبيعي (خشك شدن) و اكسيداسيون نفت در روي زمين باعث به وجود آمدن نهشته هاي قير يا آسفالت طبيعي ميشود اين ذخاير به اشكال مختلف از قبيل عدسي‏، ‏ لايه ورگه ميان ديگر سنگهاي پوسته ديده شده است‏.
‏در ايران نهشته هاي قير در نزديكي استهبان‏، ‏ بوشهر‏، ‏ بهبهان‏، ‏ قصر شيرين و خرم آباد وجود دارد از آنها بهره برداري ميگردد‏.
‏جستجو براي كشف نفت:
‏يك زمين شناس با استفاده از چكش مخصوص از يك رگه سنگ نمونه برداري ميكند‏. ‏ پس از مشاهده چشم انداز منطقه و آزمايش سنگهاي سطح زمين‏، ‏ زمين شناسان ميتوانند نقشه هاي كامل و مفصلي از منطقه كه ساختار لايه هاي سنگي زيرين را نشان ميدهد تهيه كند‏. ‏ آنها با استفاده از مهارت فني و تجربه گذشته خود‏، ‏ گاهي اوقات قادرند نقطه اي را نشان دهند و بگويند كه در اينجا ممكن است نفت وجود داشته باشد‏.
‏با اين حال هيچگاه نميتوان بطور قطعي در منطقه اي خاص وجود نفت در زير زمين را ت‏أي‏يد كرد‏. ‏زمين شناسان ميتوانند بگويند كه شكل و وضع قرارگرفتن در منطقه مورد نظر به گونه اي است كه ميتوان حاوي نفت باشد‏، ‏ در نهايت تنها راه رسيدن به منابع نفت‏، ‏ حفاري در نقطه مورد نظر است‏.
‏اما پيش از حفاري‏، ‏ اقدامات ديگري هم براي اطمينان از درستي يافته هاي زمين شناسي بايد انجام شود زمين شناسان و زلزله شناسان با استفاده از بعضي ابزار و وسايل علمي
4
‏، ‏ اطلاعاتي در مورد ‏طبیعت‏ ‏و موقعيت سنگهاي سطوح زيرين زمين بدست مي آورند‏.
‏از جمله اين اقدامات‏، ‏ اندازه گيري ميزان تغييرات در حوزه مغناطيسي زمين يا نيروي جاذبه ناشي از انواع مختلف سنگهاي زيرزميني است‏. ‏ بطور كلي 98 تا 99 درصد از بودجه اكتشافات و تحقيقات زمين شناسي ‏را آزمايشهاي‏ لرزه نگاري به خود اختصاص ميدهد‏.
‏انفجار مقدار معيني ديناميت در شكاف زمين‏، ‏ ارتعاشات موجي شكل را باعث ميشود كه به زمين لرزه هاي كوچكي شباهت دارد‏. ‏ اين امواج بسرعت به داخل لايه هاي زيرين پوسته زمين ميرسد‏، ‏ اين امواج هر بار به تحت بالائي لايه اي سخت برخورد ميكند و بازتاب آن در سطح زمين توسط ژئوفون (ميكروفون بسيار حساس ) دريافت ميشود‏، ‏ ژئوفون امواج دريافت شده را به يك ضبط صوت بسيار دقيق انتقال ميدهد‏. ‏زلزله شناسان نوارهاي ثبت علائم را مورد مطالعه قرار ميدهند و با استفاده از مهارت و تخصص خود ميتوانند تشخيص دهند كه آيا شكل بنديهاي زمين شناسي به شكلي كه بتوانند يك تله نفتي را تشكيل دهد در محل موجود است يا نه‏.
‏البته ممكن است تله اي در منطقه مورد نظر شناسائي شود اما نفت در آن موجود نباشد و يا از نفت خالي شده باشد‏، ‏ بنابراين زلزله شناسان هم مانند زمين شناسان بسيار محتاطند‏.
‏حفاري براي استخراج نفت:
‏عمليات حفاري مانند عمليات‏ اك‏ت‏شاف‏ ‏كاري پرهزينه و وقت گير است‏، ‏ لذا تا زمانيكه متخصصين زمين شناسي و لرزه نگاري مشتركاً در مورد نقطه مناسب براي حفاري به توافق نرسيده اند و كل حفاري در محل مستقر نميشود

 

دانلود فایل