مقاله در مورد فرسایش خاک

مقاله در مورد فرسایش خاک

مقاله در مورد فرسایش خاک

 مقاله در مورد فرسایش خاک

دسته بندی سایر گروه های علوم انسانی
فرمت فایل doc
حجم فایل 7.923 مگا بایت
تعداد صفحات 50
برای فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مقاله در مورد فرسایش خاک

چکیده

خاک مهمترین منبع طبیعی به ویژه در زیست بوم های کشاورزی است که بستر رشد گیاهان را فراهم میکند. فرسایش خاک از طریق کاهش عمق خاک،آب قابل دسترس گیاه و هدررفت مواد معدنی و آلی باعث افت باروری خاک و در نتیجه تقلیل عملکرد گیاه می شود.

در کشورهای در حال توسعه خطر جدی برای توسعه پایدار به حساب میآید. فرسایش آبی در مقیاس جهانی به دلیل وسعت جغرافیایی و اثرات زیست محیطی بهعنوان یکی از مهم ترین انواع تخریب خاک و محیط زیست مطرح است. اثرات زیست محیطی فرسایش خاک را میتوان در سه سطح درون منطقه ای، برون منطقه ای و جهانی تقسیم بندی نمود. در این راستا در منطقه تحت فرسایش ، کاهش ضخامت و حاصل خیزی خاک و تشدید فرسایش پذیری به دلیل تخریب خاکدانه ها مطرح می باشد. از سوی دیگر رسوبات معلّق رودخانه نتیجه فرسایش خاک و انتقال این مواد به آبراهه ها میباشند. رسوب انتقال یافته حجم مفید مخازن را کاهش میدهد و از قابلیت استفاده از آن برای نیروگاه های برق، آبیاری، کاربردهای صنعتی و خانگی، شرب، کشاورزی و پرورش آبزیان می کاهد. همچنین عناصر غذایی و آلاینده های متصل به ذرات رسوب، از جمله فسفر، نیتروژن و آفت کش ها باعث کاهش کیفیت منابع آب و مغذی شدن آنها می شوند. باتوجه به موضوع گرمایش جهانی وگازهای گلخانه ای توجه به خاک و فرسایش آن در چرخه کربن اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. بنابراین فرسایش دارای اثرات مخربی بر خاک، آب و هوا دارد. بر اساس آمار موجود فرسایش آبی حدود 917میلیون هکتار از اراضی کشور را تحت تأثیر قرار داده است. با توجه به اینکه اکثر مطالعات صورت گرفته در ارتباط با فرسایش خاک، مسائل مرتبط با میزان فرسایش و رسوب را مورد بررسی قرار دادهاند و کمتر به مسائل زیست محیطی فرسایش آبی توجه داشتند .

آگاهی از روابط بین فرسایش وعملکرد محصول برای تعیین فرسایش قابل تحمل و برنامه های حفاظت خاک ضروری است. محسوس نبودن اثر فرسایش بر رشد گیاه در کوتاه مدت یکی از چالش های اصلی در تعیین رابطه بین فرسایش و عملکرد محصول است. بنابراین، پایش مستقیم اثرات فرسایش بر عملکرد محصول تقریباً غیرممکن است.