دستگاه گوارش نشخوار کنندگان

دستگاه گوارش نشخوار کنندگان

دستگاه گوارش نشخوار کنندگان

دستگاه گوارش نشخوار کنندگان

دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل doc
حجم فایل 13 کیلو بایت
تعداد صفحات 10
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دستگاه گوارش :

نشخوار Rumination : اگر گوساله در هفته اول زندگی به غذای جامد دسترسی پیدا كند نشخوار در سن 3-2 هفتگی آغاز می گردد.

شروع نشخوار 5/1-5/0 ساعت بعد از خوردن غذا آغاز می گردد.

تعداد و طول نشخوار بستگی به فیبر غذا و اندازه قطعات ونوع غذا دارد و معمولا روزانه 24-4 دوره نشخوار انجام میگیرد كه هر دوره 60-10 دقیقه طول می كشد. در حد میانگین روزانه تا هفت ساعت از وقت دام به نشخوار كردن می گذرد.

آروغRuctation : بطور تقریبی روزانه حدود 600 لیترگاز تولید می شود كه تقریبا از66 % CO2 ، 26% CH4 ، 6% N2 ، 11% H2S و كمتر از 1% O2 تشكیل یافته است. تعداد دفعات آروغ به نوع غذا ومیزان تشكیل گاز بستگی دارد وتعداد آن در جیره ای كه از علوفه خشك تشكیل شده باشد 20-15 باردر ساعت ودر جیره ی علوفه سبز 90-60 بار در ساعت می باشد.

ایجاد آروغ غیر از نوع غذا وابسته به وجود گازهای آزاد ، تحریك رسپتور های ناحیه ی كاردیا و انقباض كیسه ی پشتی شكمبه دارد .

بازگرداندن غذا Regurgitation و استفراغ Vomiting : تخلیه فعال محتویات شكمبه به علت انقباض همزمان پیش معده ها و عضلات شكم در گاو به ندرت اتفاق می افتد كه شاید در اثر انباشتگی شكمبه ،فرم عصبی استونمی (كتوز عصبی)، ضایعات آماسی یا تومری در مدیاستن یا در مری و نگاری صورت می پذیرد.

10 صفحه فایل ورد قابل ویرایش