دانلود مقاله بیماری های فیزیولوژیک یا غیر عفونی

دانلود مقاله بیماری های فیزیولوژیک یا غیر عفونی

دانلود مقاله بیماری های فیزیولوژیک یا غیر عفونی

دانلود مقاله بیماری های فیزیولوژیک یا غیر عفونی

دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل doc
حجم فایل 8 کیلو بایت
تعداد صفحات 2
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

بیماری های فیزیولوژیك یا غیر عفونی

Physiological dicease = Abiotic disease

بیماری های فیزیولوژیك به بیماری هایی گفته می شود مكه قابلیت سرایت به سایر گیاهان را ندارند. بیماریهای غیرعفونی شامل تنش های حرارتی شدید و ناگهانی مانند گرما و سرما، تغییرات شدید PH خاك، كمبود یا بیشبود عنماصر كم مصرف یا پر مصرف خاك، عوامل نامساعد آب و هوایی مثل تگرگ و صاعقه، كمبود اكسیژن و سموم طبیعی و شیمیایی موجود در محیط و بالاخره آلودگی هوا می باشد.

اثر حرارت Temprature effect

برای رشد اكثر گیاهان دمای 30-15 درجه سانتیگراد مناسب می باشد، بافت های جوان و درحال رشد بیشتر گیاهان و خصوصاً علفی ها معمولاً به دماهای بالاتر یا پایینتر از حد معمول حساس مسی باشد ولی این حد تحمل بستگی به مرحله رشدی گیاه و گونه گیاه دارد. تغییرات ناگهانی دما، اثرات نامطلوبی در گیاهان می گذارد و عوارض ناشی از دمای بالا كمتر از دمای پایین اتفاق می افتد. گرمای زیاد می تواند باعث آفتابسوختگی (Sun Scald) شود كه قسمت رو به آفتاب میوه ها و سبزی ها مانند گوجه فرنگی و پیاز سوخته شود. عوارض ناشی از دمای پایین به دو صورت ظاهر می شود. اگر آسیب وارده در دمای بالاتر از صفر بوجود آید، به آن سرما زدگی (Cilling injury) می گویند و اگر خسارت وارده در دمای زیر صفر وارد شود به آن یخ زدگی (Frost injury) گویند. سرمازدگی در مناطق نیمه گرمسیر در كشت های پاییزه خیار و گوجه فرنگی متداول می باشد.