دانلود مقاله برنامه های واكسیناسیون گاوهای شیری و گوشتی

دانلود مقاله برنامه های واكسیناسیون گاوهای شیری و گوشتی

دانلود مقاله برنامه های واكسیناسیون گاوهای شیری و گوشتی

دانلود مقاله برنامه های واكسیناسیون گاوهای شیری و گوشتی

دسته بندی دام و طیور
فرمت فایل doc
حجم فایل 11 کیلو بایت
تعداد صفحات 10
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

بیماری های مسری تولیدات سودمند گوشتی و شیری دامها را تهدید می كند. واكسیناسیون یك روش بسیار مهم در كنترل و جلوگیری از این بیماری ها می باشد. اما به هر حال، یك برنامه ی واكسیناسیون جانشین خوبی برای تغذیه ی خوب، تهویه ی مناسب، اقدامات بهداشتی مؤثر و دیگر روشهائی كه برای مدیریت سلامت انجام می گیرد نمی تواند باشد.

برنامه های واكسیناسیون بایستی با همكاری انجمن دامپزشكان باشد. شرایط فردی یك رمه (گله گاو) مانند تاریخ بیماری، مدیریت، شرایط مكانی، نحوه ی غذا دادن، پرورش و عوامل دیگر برنامه های واكسیناسیون را تحت تأثیر قرار می دهد حالا این واكسیناسیون چه برای گاوهای گوشتی و یا چه برای گاوهای شیری باشد. نوع واكسن مثل میكروب كشته یا ضعیف شده، زمان بندی، هزینه ها و مزایا و عوامل دیگر بایستی مورد بررسی قرار گیرد. دستورالعمل و نسخه های جدی و مؤثر كه برای تمامی تولیدات دامی مفید و مناسب باشد به طور عملی وجود ندارند و در صورتی كه با احتیاطهای حرفه ای همراه نباشند و یا اگر به پیشینه ی دام بصورت فردی توجه نشود حتی می تواند خطرناك نیز باشد. اگر واكسیناسیون به طور صحیحی صورت نگیرد ممكن است واكسن كارائی نداشته باشد و یا حتی می تواند عواقب ترسناك و وخیمی نیز داشته باشد.

واكسن كمكی است كه از بیماری های واگیردار جلوگیری می كند. اما واكسن های معدودی وجود دارند كه برای تمامی دام های یك گله به طور صد در صد (100%) ایمنی ایجاد كنند. اكثر واكسن ها سطح عمومی ایمنی را برای گله بالا می برند به گونه ای كه خطر انتشار بیماری مسری در پائین ترین حد قرار می گیرد.

بررسی های عمومی موقع طراحی یك برنامه ی واكسیناسیون