دانلود تعریف علم شیمی 34 ص

دانلود تعریف علم شیمی 34 ص

دانلود تعریف علم شیمی 34 ص

دانلود تعریف علم شیمی 34 ص

دسته بندی شیمی
فرمت فایل zip
حجم فایل 64 کیلو بایت
تعداد صفحات 36
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

فرمت فایل : ورد

قسمتی از محتوی فایل

تعداد صفحات : 36 صفحه

فصل اول مقدمه تعریف علم شیمی شیمی علمی است زنده و پویا كه ویژگیهای كمی و كیفی ساختارمواد و چگونگی تغییر و تبدیلات آنها را بیان می كند.
دوره های تكاملی شیمی 1-دوره تجربی تا 600 سال پیش از میلاد، انسان به طور تجربی به ساخت ظروف سفالی و مسی و پختن نان و دارو می پرداخت بدون اینكه بدانند در فرایندهای فوق چه اتفاقاتی می افتد.
2-دوره فلسفه یونانی و استحاله اساس عملكرد یونانیان تلاش برای پیدا كردن اصولی بود كه طبیعت را بهتر بشناسند.
در این راستا دو نظریه در آن زمان اهمیت داشت.
الف:نظریه تشكیلات چهار تائی بر اساس این نظریه كلیه مواد، به نسبتهای مختلف از چهار عنصر “آب، هوا، آتش و خاك” تشكیل شده اند.
ب:نظریه استحاله یونانیان عقیده داشتند كه ماده از واحدهایی به نام اتم تشكیل شده اند كه شكل اتمها در هر ماده با ماده دیگر متفاوت بوده و با تغییر دادن شكل اتمها می توان عنصری را به عنصر دیگر تبدیل كرد كه به آن استحاله می گفتند برخی استحاله را بدون اعتقاد به وجود اتم قبول داشتند.
3-دوره كیمیاگری از300 سال پیش از میلاد تا سال1650 میلادی روش تجربی باستانیان و آیین فلسفی یونان درهم آمیخت و كارهای زیادی نظیر تقطیر،تبلور،تصعید صورت گرفت.
در آن زمان عقیده بر این بود كه فلزات در طبیعت همواره به یكدیگر تبدیل می شوند بخصوص فلزات سعی بررسیدن به كمال خود یعنی طلا را دارند و كلاً عامل این تغییرات را سنگ فلسفه می خواندند كه بعدا”توسط اعراب اكسیر نامیده شد.
4-دوره فلوژیستون (Phlogiston) از سال 1650 تا 1790 میلادی عقیده بر این بود كه مواد قابل احتراق دارای یك عنصر آتشین (فلوژیستون) می باشند كه در پدیده احتراق به واسطه گری هوا از ماده خارج میشود.
مثلا” زغال كه یك ماده قابل احتراق است مقدار زیادی فلوژیستون دارد كه به هنگام سوختن زغال از آن خارج شده و خاكستر را به وجود می آورد كه زغال بدون فلوژیستون است پس بر اساس این عقیده زغال عبارتست از”خاكستر+ فلوژیستون” مقدارزیادی فلوژیستون + خاكستر زغال رابطه سوختن زغال امروزه به این صورت نوشته می شود: گازهای اكسیژن دار+خاكستر اكسیژن هوا+زغال طبق نظریه فلوژیستون موادی كه قابلیت احتراق آنها ناچیز است نظیر فلزات فلوژیستون آنها نیز كم است.
وقتی فلزی در هوا بسوزد به calx [اكسید فلز] و مقدار كمی فلوژیستون تبدیل میشود.
مقداركمی فلوژیستون + كالكس فلز فلز برعكس رابطه فوق برای بدست آوردن فلز خالص،كالكس را با زغال می گداختند و اعتقاد بر این بود كه فلوژیستون زغال به كالكس كه از این نظر فقیر بود منتقل می شود و لذا زغال به خاكستر وكالكس به فلزتبدیل می شود .
خاكستر زغال + فلز زغال+ كالكس فلز برطبق نظریه فلوژیستون تركیب هر فلز عبارت بود از: “كالكس+ فلوژیستون” و اعتقاد بر این بود كه تصعید موجب می شود كه فلوژیستون از فلز خارج شود.
همچنین عقیده داشتند كه كربن غنی ازفلوژیستون است و میتواند بجای فلوژیستون با كالكس تولید فلز را بنماید.
فلوژیستون ‍[كه توسط هوا خارج می گردد]+كالكس فلز گاز كربن مونواكساید + فلز كالكس + كربن 5-دوره شیمی نوین این دوره از سال 1790 و با قانون بقای جرم لاوازیه شروع شد و تاكنون در رشته های زیرین تكامل زیادی رخ داده است.
الف: ش