تولید ناب و ERP

تولید ناب و ERP

تولید ناب و ERP

تولید ناب و ERP

دسته بندی اقتصاد
فرمت فایل doc
حجم فایل 17 کیلو بایت
تعداد صفحات 14
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

تولید ناب و ERP :

موضوع تولید و طبقات آن از شروع تا پایان همواره مورد توجه اقتصاددانان وپژوهشگران اقتصادی بوده . در این پروژه سعی كرده ایم تاریخچه ای از تولید و توضیحاتی نسبتاً كافی در مورد تولید دستی و تولید انبوه و بحث مختصری در مورد تولید ناب كه آخرین مرحله تولید می باشد داشته باشیم و در قسمت دومسیستم جدید انبارداری ERP را مورد بحث و بررسی قرار داده ایم كهدر آن تاثیر سیستم جدید ERP رابر كنترل موجودیها و كاهش قیمت تمام شده را مشخص می كند .

تولید ناب :

مقدمه :

دو انقلاب در ابتدا و انتهای قرن بیستم رخ داد . انقلاب آغازین همانا ظهور تولید انبوه و پایان عصر تولید دستی است و انقلاب پایانی ظهور تولید ناب و خاتمه یافتن عصر تولید انبوه است . اكنون جهان در آستانه عصری جدید به سر می برد ، عصری كه در آن دگرگونی شیوه های تولید محصولات و ساخته های بشر چهره زندگی اورا یكسره دگرگون خواهد كرد .

پس از جنگ جهانی اول هنری فورد و آلفرد اسلون (میر جنرال موتورز) تولیدات صنعتی جهان را از قرون تولید دستی كه شركتهای اروپایی رواج داده بودند ، به در آوردند و به عصر تولید انبوه كشاندند . و با ترویج این شیوه تولید در تمام صنایع این كشور (آمریكا) رهبر جدید شیوه های تولید گردید و صنعت خودروسازی موتور و قلب تپنده اقتصاد در این كشور شد . در همین راستا ، پیتر دراكر در سال 1946 لقب «صنعت صنعتها» را به صنعت خودروسازی اطلاق كرد .

همچنین تولید ناب در سالهای پایانی جنگ جهانی دوم توسط تاای چی اوهنو در شركت خودروسازی تویوتا در كشور ژاپن مطرح گردید . بحث تولید ناب در سال 1990 توسط جیمز ووماك و همكارانش از دانشگاه MIT در قالب یك كار تحقیقی با عنوان «ماشینی كه جهان را تغییر داد» منتشر گردید . او و همكارانش تولید ناب را تقریباً به عنوان تركیبی از مدل تولید سنتی (FORD) و كنترل اجتماعی در محیط تولید ژاپنی می شناسند .

بنابراین بحث تولید ناب ، و سایر شیوه های تولیدی با صنعت خودروسازی گره خورده است و برای توصیف شیوه تولید ناب نیاز به بررسی سه شیوه تولیدی بالاست تابا مقایسه آنها تفاوت و امتیازاتش معلوم گردد .

تولید دستی :

یك تولیدگر دستی از كارگران بسیار ماهر و ابزارهای ساده اما انعطاف پذیر استفاده می كند تا دقیقاً آنچه را بسازد كه مشتری می خواهد . یعنی یك واحد در یك زمان برخی مشخصه های تولید دستی عبارتند از :

1-وجود نیروی كاری ماهر ؛

2-وجود سازماندهی سیار متمركز ؛

3-به كارگیری ابزار آلات ماشینی چند كاره ؛

4-حجم بسیار پائین تولید .