تحقیق مشخصات بصری فرم 36 ص

تحقیق مشخصات بصری فرم 36 ص

تحقیق مشخصات بصری فرم 36 ص

تحقیق مشخصات بصری فرم 36 ص

دسته بندی معماری
فرمت فایل docx
حجم فایل 7.461 مگا بایت
تعداد صفحات 39
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

تحقیق مشخصات بصری فرم

شكل: صفت اصلی مشخص‌كنندة فرم است، شكل نتیجة تركیب معین وجوه و یالهای یك فرم است.

اندازه: ابعاد واقعی فرم، طول، عرض و عمق آن است. در حالی كه این ابعاد، تناسبات فرم را معین می‌نمایند. مقیاس فرم توسط نسبت اندازة آن به اندازة سایر فرمهای موجود در محیطش تعیین می‌شود.

رنگ:

پرده[1] رنگ، شدت و ارزش رنگی وجه یك فرم است. رنگ مشخص‌ترین صفتی است كه یك فرم را از محیطش متمایز می‌نماید. همچنین، رنگ دربار بصری فرم اثر دارد.

بافت: مشخصات وجه یك فرم است، بافت وجوه یك فرم ، بر قابل احساس بودن آنها و كیفیت انعكاس نورشان اثر دارد.

مكان: محل قرارگیری فرم نسبت به محیط یا محدوده بصری‌اش می‌باشد.

جهت: وضعیت قرارگیری فرم است نسبت به سطح زمین، نقاط پیرامون، یا نسبت به فردی كه به فرم نگاه می‌كند.

تعادل بصری: درجة سختی و پایداری یك فرم است. تعادل بصری یك فرم بستگی به هندسه و جهت قرار گیراش نسبت به سطح زمین و خط دید ما دارد.

در وا قع تمامی این مشخصات فرم متاثر از شرائط نگرش ما هستند یعنی:

پرسپكتو با زاویة دید ما

فاصله ما از فرم

شرائط نوری

زمینة بصری‌ای كه فرم را احاطه كرده است.

در معماری‌ها ما با اشكال زیر سروكار داریم:

سطوح (كفها، دیوارها، سقف) كه فضا را می‌بندند.

بازشوها (درها و پنجره‌ها)ی درون محصوركنندة فضا.

دوره مرئی فرم بناها

شكل به خط دورة یك سطح یا محیط مرئی یك حجم اطلاق می‌شود، و وسیلة اصلی تشخیص و شناخت فرم یك شئی می‌باشد. از آنجا كه شكل در غالب خطی ظاهر می‌شود كه جداكنندة فرم از زمینه‌اش است، بنابراین درك ما از شكل یك فرم بستگی به درجة تضاد بصری بین فرم و زمینه‌اش دارد.

فرمها به هر تركیبی كه باشد، گرایش ما این است كه موضوع آنها را در زمینة بصری خود به ساده‌ترین و منظم‌ترین اشكال تقلیل دهیم. هر چه یك شكل ساده‌تر و منظم‌تر باشد، آسانتر مشاهده و درك می‌شود.

در هندسه، ما می‌دانیم كه اشكال منظم عبارتند از دایره، و مجموعة بی‌نهایتی از كثیرالاضلاع‌های منظم (یعنی آنان كه دارای اضلاع مساوی متلاقی در زوایای مساوی‌اند) كه به این نام خوانده می‌شوند. مهمترین آنها اشكال اصلی هستند كه عبارتند از: دایره، مثلث و مربع.

دایره: مجموعه نقاطی است كه به فواصل مساوی و به طور متعادل حول یك نقطه قرار دارند.

مثلث: شكل سطحی است كه محدود به سه ضلع و دارای سه زاویه می‌باشد.

مربع: شكل سطحی است كه دارای چهار ضلع مساوی و چهار زاویة قائمه می‌باشد.

دایره:

دایره شكلی مركزی و درون‌گراست كه ماهیتا متعادل می‌باشد و مركزیتی برای اطراف و دوروبر خود بوجود می‌آورد. با قرار دادن دایره در مركز یك محل كیفیت مركزیت داشتن آن تشدید می‌شود. وقتی دایره با فرمهای راست با زاویه‌دار تركیب گردد، یا عنصری در محیطش قرار گیرد حركت دورانی آشكاری در آن ایجاد می‌شود.

مثلث

مثلث تعادل را القا می‌كند. مثلث هنگامی كه بر یك ضلعش تكیه دارد شكل كاملا متعادلی است، و وقتی به طور سرازیر بر یكی از رئوس خود قرار می‌گیرد، یا ممكن است در حالت توازن بدون تعادل پایدار قرار گیرد یا ناپایدار باشد و منجر به افتادن به یك طرف شود.


1- آن اندك اختلاف در طول موج كه موجب تغییر گسترده و نام رنگی به رنگ دیگر می‌شود. برای دید آدمی تا 150 پرده رنگ مرئی است (م)