تحقیق بررسی بیماری تالاسمی

تحقیق بررسی بیماری تالاسمی

تحقیق بررسی بیماری تالاسمی

تحقیق بررسی بیماری تالاسمی

دسته بندی پزشکی
فرمت فایل doc
حجم فایل 25 کیلو بایت
تعداد صفحات 5
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

تحقیق بررسی بیماری تالاسمی در 5 صفحه ورد قابل ویرایش

تالاسمی چیست؟

تالاسمی یك واژه یونانی است كه از دو كلمه تالاسا Thalassa به معنی دریا و امی Emia به معنی خون گرفته شده است و به آن آنمی مدیترانه‌ای یا آنمی كولی و در فارسی كم خونی می‌گویند. تالاسمی یك بیماری همولتیك مادرزادی است كه طبق قوانین مندل به ارث می‌رسد . اولین بار یك دانشمند آمریكایی به نام دكتر كولی در سال ‌1925 آن را شناخت و به دیگران معرفی كرد . این بیماری به صورت شدید (ماژور) و خفیف (مینور) ظاهر می‌شود. اگر هر دو والدین دارای ژن معیوب باشند به صورت شدید یعنی ماژور (Major) و اگر یكی از والدین فقط ژن معیوب داشته باشد به صورت خفیف یعنی مینور (Minor) ظاهر می‌شود. تالاسمی برای كسانی كه نوع (مینور) را داشته باشند، مشكل ایجاد نمی‌كند و آنها هم مثل افراد سالم می‌توانند زندگی كنند و فقط در موقع ازدواج باید خیلی مرا قب باشند.

سازمان بهداشت جهانی تالاسمی را به عنوان شایع ترین اختلال مزمن ژنتیكی در بین 60 كشور جهان شناخته كه سالانه بر زندگی حدود 100000 كودك تأثیر می گذارد. در كشور ما نیز شایع ترین بیماری ژنتیكی تالاسمی است و آمار كشوری 22000 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور از سوی بنیاد بیماریهای خاص منتشر شده است .

مشكلات تالاسمی ها به دو دسته ی بزرگ تقسیم میشود:

1- مشكلات جسمی ?- مشكلات روحی و روانی

مشكلات روحی و روانی افراد تالاسمی خود به دو دسته تقسیم میشوند :

1- مشكلات روحی و روانی ناشی از خود بیماری : مانند عدم خودباوری ، روحیه ضعیف ، افسردگی ناشی از كمخونی مزمن و … كه راه حل اینها شركت در دوره های آموزشی و كارگاه های مهارتهای زندگی و خود شناسی است. و یا مطالعه ی كتابهای مختلف در همین رابطه مثل : كتاب های به سوی كامیابی اثر رابینز!

?- مشكلات ناشی از برخوردهای نامناسب اجتماعی و باورهای غلط جامعه در مورد تالاسمی

نتیجه گیری:

نتایج این مطالعه نشان می دهد کودکان و نوجوانان مبتلا به تالاسمی دارای مشکلاتی در کیفیت زندگی بخصوص در دو بعد جسمی و عاطفی هستند، لذا برنامه ریزی به منظور ارتقاء سطح بهداشت روان و شرکت در فعالیت های اجتماعی و ارائه مشاوره های لازم در زمینه های روانشناسی- تحصیلی و آموزش راه کارهایی سازگارانه در کنارارائه خدمات کلینیکی و درمانی جدید به بیماران و همچنین والدینشان که بسیار مستقیم با این بیماران و بیماریشان درگیر هستند، می تواند باعث افزایش سطح کیفیت زندگی این بیماران شود.