تحقیق ارزش و اهميت شير در تغذيه انسان 59 ص 💯

دانلود تحقیق ارزش و اهميت شير در تغذيه انسان 59 ص باکیفیت

🟢 بهترین کیفیت

🟢 ارزان

🟢 دانلود با لینک مستقیم و زیپ نشده

🟢 پشتیبانی 24 ساعته

تحقیق ارزش و اهميت شير در تغذيه انسان 59 ص

تحقیق-ارزش-و-اهميت-شير-در-تغذيه-انسان-59-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 85 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏ارزش و اهميت شير در تغذيه انسان
‏شير به عنوان ‏يكي از كامل‏‌‏ترين غذاهاي طبيعت شناخته شده است و غذاي منحصر به فرد بچه‏‌‏هاي تازه متولد شده پستانداران است و تنها منبع غذايي در 3-2 ماه اول زندگي است.
‏اهميت توليد شير تنها از نظر غذايي و تغذيه نمي‏‌‏باشد. گوساله ‏يا بره‏‌‏ي تازه متولد شده براي اين‏‌‏كه ‏خوب رشد كند و در مقابل امراض مقاومت داشته و صاحب بنيه خوبي شود و در آينده توليد خوبي داشته باشد، بستگي به مقدار و كيفيت شيري كه در دوره‏‌‏ي شيرخوارگي مي‏‌‏خورد،‏ ‏دارد.
‏شير به خاطر ‏داشتن سه جزء تركيب دهنده‏‌‏اش يعني كلسيم، پروتئين و ويتامين، در جير‏ه غذايي داراي اهميت ويژه‏‌‏اي است. پ‏روتئين شير مركب از آلبومين و گازئين و گلبولين است ‏كه از پروتئين‏‌‏هاي‏ با كيفيت و بسيار خوب بوده و در ساختمان ماهيچه‏‌‏ها و ترميم بافت‏‌‏هاي بدن بكار مي‏‌‏رود. قند شير يا لاكتور يك منبع انرژي خوبي بوده و به آرامي جذب بدن مي‏‌‏شود و در جذب كلسيم و فسفر نقش عمده‏‌‏اي دارد.
‏3
‏چرب شير يكي از مواد غذايي بسيار زود هضم بوده و علاوه بر توليد انرژي زياد، محتوي ويتامين‏‌‏هاي E, D, A‏ ‏است و همچنين شير محتوي انواع ويتامين‏‌‏هاي B‏ است. مواد معدني بخصوص كلسيم موجود در شير از مواد معدني است كه اسكلت انسان احتياج مبرمي به آن دارد. يك ليتر شير ‏در روز تمام احتياجات ريبوفلاوين بچه‏‌‏هاي در حال رشد و افراد بالغ را تامين مي‏‌‏كند.
‏ارزش ظاهري گاوهاي شيري:
‏در حدود نيم قرن است كه دامداران با استفاده از روش بازرسي كمي و كيفي ‏شير كه در هر يك از ماده گاوهاي بطور انفرادي به عمل مي‏‌‏آورند، به قدرت ‏شيردهي هر يك از آنها پي برده و آنها را در كتاب انسان شجره نامه ياد كرده‏‌‏اند. در ضمن با توجه به كتاب مذكور و با استفاده از روش انتخابريال به اصلاح نژاد گاوهاي خود پرداخته‏‌‏اند.
‏در كشورها و يا مناطقي كه تا كنون سازمان مجهزي براي اجراء اين عمل در يك مقياس قابل توجهي بوجود نيامده باشد، در چنين مواقعي براي پي بردن به ارزش حيوان از لحاظ شير و چربي محتوي آن،
‏3
‏ناچار بايد به علائم گوناگوني متوسل شد.
‏براي اولين بار در سال 1834 در جزيره جرسي، دامداران روش نمره‏‌‏گذاري را براي گاوهاي شيري تعيين نمودند و مورد استفاده قرار دادند. در حال حاضر هر يك از اتحاديه‏‌‏هاي دامداري براي نژادهاي مورد علاقه‏‌‏ي خودشان استاندارد خاصي معين كرده و روش تعيين ‏ارزش حيوان را بوسيله‏‌‏ي نمره دادن به اندام‏‌‏هاي خارجي دام معمول ساخته‏‌‏اند.
‏مجموع نمراتي كه براي بهترين فرد يك نژاد قائل شد، 100 مي‏‌‏باشد. در نتيجه نمره‏‌‏ي افراد مختلف هميشه از اين كمتر است. نبودن يك اساس علمي براي تعيين نمرات جهت اندام‏‌‏هاي خارجي، باعث شده است كه هميشه رضايت كامل از اين طرز قضاوت حاصل نشود.
‏دامداران هلندي‏ كه در اوايل قرن هفدهم، نژاد هلشتاين را به آمريكا صادر مي‏‌‏كردند، روش شماره‏‌‏گذاري نواحي را انتشار دادند. در آمريكا در‏ سال 1885 براي نژاد جرسي و در سال 1889 براي نژاد هلشتاين
‏4
‏–‏ فريژن يك روش نمره‏‌‏گذاري كه با روش ديگران متفاوت بود، ‏قبول كردند.
‏علائم گاوهاي شيري
‏شكل عمومي ‏–‏ منظره حيوان:
‏از روي منظره‏‌‏ي عمومي دام، مي‏‌‏توان تا حد زيادي به صفات شيردهي حيون پي برد. ماده گاوهاي پرشير به حد اعلاء داراي صفات مادينگي باشند و بخصوص بايد كه رشد اعضاء متناسب با جنس در آنها كامل و واضع باشد. فرم مستطيلي كه مشخص‏‌‏كننده‏‌‏ي ‏گاوهاي گوشتي مي‏‌‏باشد و فرم ذوذنقه كه تيپ گاوهاي ‏شيري را مشخص مي‏‌‏كند، خط پشت و كمر مستقيم و خط قسمت تحتاي بدن از جلو به عقب و از بالا به پايين مورب مي‏‌‏باشد.
‏اندام‏‌‏هاي ‏متناسب با جنس:
‏هر گاه يا اسب اخته را در نظر بگيريم، مشاهده مي‏‌‏كنيم كه بين اعضاء گوناگون حيوان تعادلي‏ برقرار مي‏‌‏باشد، اما اين تعادل در اسب و ماديان، در گاو نر و ماده از بين مي‏‌‏رود.

 

دانلود فایل