بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی 1 – ویژگیها و روشهای آزمون

بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی 1 – ویژگیها و روشهای آزمون

بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی 1 – ویژگیها و روشهای آزمون

بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی 1 - ویژگیها و روشهای آزمون

دسته بندی دام و طیور
فرمت فایل doc
حجم فایل 117 کیلو بایت
تعداد صفحات 41
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

پیشرفت صنایع غذائی و تولید انبوه مواد غذائی لزوم استفاده از افزودنیهای خوراكی را ایجاب نموده است .

استفاده از این ماده نگهدارنده فقط در آن دسته مواد غذائی و به مقادیری مجاز است كه مصرف آن در استانداردهای مربوطه قید شده است .

1 ـ هدف و دامنه كاربرد

هدف از تدوین این استاندارد ارائه ویژگیها بسته‏بندی نشانه گذاری نمونه برداری و روشهای آزمون بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی می‏باشد .

2 ـ تعاریف و اصطلاحات

در این استاندارد واژه‏ها و اصطلاحات با تعاریف زیر به كار برده می‏شود :

2 ـ 1 ـ بنزوات سدیم 2

بنزوات سدیم ماده‏ای است شیمیائی با فرمول C6H5COONa و وزن ملكولی 144/1 كه مصرف آن در مواد غذائی با اسیدیته بالا می‏تواند از رشد باكتریها كپكها و مخمرها ( قارچها ) جلوگیری نماید و به این لحاظ در بعضی از مواد غذائی كه مصرف آن مجاز شناخته شده است به كار می‏رود . این ماده به سه شكل گرد دانه و یا پركهای بلورین 3 در بازار عرضه می‏شود .

2 ـ 2 ـ محموله 4

محموله مقداری از كالاست كه طبق یك قرارداد در یك نوبت حمل و تحویل می‏شود . یك محموله می‏تواند شامل یك یا چند بهر باشد .

2 ـ 3 ـ بهر 5

در یك محموله واحد تمامی بسته هایی كه از نظر اندازه و محتوی یكسان بوده و از یك پخت 6 واحد تشكیل شده باشد را یك بهر می‏گویند . اگر یك محموله از پختهای مختلفی تشكیل شده باشد بسته‏های متعلق به پخت یكسان باهم گروه بندی شده و هر گروهی یك بهر جداگانه را تشكیل می‏دهد .

3 ـ ویژگیها

بنزوات مورد مصرف در صنایع غذائی باید دارای ویژگیهای زیر باشد :

3 ـ 1 ـ ویژگیهای فیزیكی

3 ـ 1 ـ 1 ـ قابلیت انحلال

قابلیت انحلال بنزوات سدیم در آب مقطر و اتانل باید طبق بند 7 ـ 2 ـ 1 این استاندارد باشد .

3 ـ 1 ـ 2 ـ دامنه ذوب

دامنه ذوب اسید بنزویك حاصل از تركیب بنزوات سدیم با اسید كلریدریك بین 121/5 تا 123/5 درجه سلسیوس می‏باشد ( روش آزمون طبق بند 7 ـ 1 ـ 1)