بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی 1 – ویژگیها و روشهای آزمون
بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی 1 – ویژگیها و روشهای آزمون
دسته بندی | دام و طیور |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 117 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 41 |
دریافت فایل
پیشرفت صنایع غذائی و تولید انبوه مواد غذائی لزوم استفاده از افزودنیهای خوراكی را ایجاب نموده است .
استفاده از این ماده نگهدارنده فقط در آن دسته مواد غذائی و به مقادیری مجاز است كه مصرف آن در استانداردهای مربوطه قید شده است .
1 ـ هدف و دامنه كاربرد
هدف از تدوین این استاندارد ارائه ویژگیها بستهبندی نشانه گذاری نمونه برداری و روشهای آزمون بنزوات سدیم مورد مصرف در صنایع غذائی میباشد .
2 ـ تعاریف و اصطلاحات
در این استاندارد واژهها و اصطلاحات با تعاریف زیر به كار برده میشود :
2 ـ 1 ـ بنزوات سدیم 2
بنزوات سدیم مادهای است شیمیائی با فرمول C6H5COONa و وزن ملكولی 144/1 كه مصرف آن در مواد غذائی با اسیدیته بالا میتواند از رشد باكتریها كپكها و مخمرها ( قارچها ) جلوگیری نماید و به این لحاظ در بعضی از مواد غذائی كه مصرف آن مجاز شناخته شده است به كار میرود . این ماده به سه شكل گرد دانه و یا پركهای بلورین 3 در بازار عرضه میشود .
2 ـ 2 ـ محموله 4
محموله مقداری از كالاست كه طبق یك قرارداد در یك نوبت حمل و تحویل میشود . یك محموله میتواند شامل یك یا چند بهر باشد .
2 ـ 3 ـ بهر 5
در یك محموله واحد تمامی بسته هایی كه از نظر اندازه و محتوی یكسان بوده و از یك پخت 6 واحد تشكیل شده باشد را یك بهر میگویند . اگر یك محموله از پختهای مختلفی تشكیل شده باشد بستههای متعلق به پخت یكسان باهم گروه بندی شده و هر گروهی یك بهر جداگانه را تشكیل میدهد .
3 ـ ویژگیها
بنزوات مورد مصرف در صنایع غذائی باید دارای ویژگیهای زیر باشد :
3 ـ 1 ـ ویژگیهای فیزیكی
3 ـ 1 ـ 1 ـ قابلیت انحلال
قابلیت انحلال بنزوات سدیم در آب مقطر و اتانل باید طبق بند 7 ـ 2 ـ 1 این استاندارد باشد .
3 ـ 1 ـ 2 ـ دامنه ذوب
دامنه ذوب اسید بنزویك حاصل از تركیب بنزوات سدیم با اسید كلریدریك بین 121/5 تا 123/5 درجه سلسیوس میباشد ( روش آزمون طبق بند 7 ـ 1 ـ 1)