آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها

دسته بندی پزشکی
فرمت فایل pptx
حجم فایل 5.236 مگا بایت
تعداد صفحات 104
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

¡تعریف آنتی بیوتیک:

ترکیبی که باعث مرگ و یا مانع رشد موقت میکروارگانیسم

که به طور طبیعی توسط بعضی میکرو ارگانسیمها تولید و یا

به صورت نیمه صناعی و صناعی ساخته می شود.

¡اصطلاحات ¡اثرهم افزایی ( Synergistic effects ) یا افزایشی ( Additive )

ترکیب دو آنتی بیوتیک که منجر به افزایش فعالیت باکتریسیدال هنگام

استفاده آنها ازیکدیگر ( درمقایسه با فعالیت هر یک از آنها ) گردد

مثل

– کوآموکسی کلاو ( ترکیب آموکسی سیلین با کلاولانیک اسید )

– کتریموکسازول ]( SXT ) ترکیب تری متو پریم (TMP)+ سولفا متوکسازول

(SMX)

– پریستامایسین ( ترکیب کوئینوریستین + دالفپریستین )

– آمپی جنتا ]تجویز همزمان آمپی سیلین با جنتامایسین ( آمینوگلیکوزید ) [

اولین آنتی بیوتیک ها

– پوست درخت گنه گنه ]( مالاریا – کینین ( quinine ) [

– ترکیبات جیوه ( درمان اولیه برای سیفلیس )

– گلوله نقره ای پل ارلیش در سال 1905 ( Salvarsan

ترکیب آرسنیکی ضد ترپونمایی سیفلیس )

– کشف اولین سولفونامید در سال 1935 به نام Porontosil توسط ژاک

دوماک( آزو قرمز موثر برعفونت سیستمیک استرپتوکک )

– تخلیص پنی سیلین خالص توسط در سال 1940 توسط چین

و فلوری ( کشف اولیه توسط فلمینگ 1929)

¡ انواع مکانیسم اثر آنتی بیوتیک بر میکرو ارگانیسم

1- مهار سنتز دیواره سلولی

2- آسیب به غشای سیتوپلاسمی

3- مهارسنتز اسید نوکلئیک

4- مهار سنتز پروتئین

5- غیر فعال نمودن آنزیم های کلیدی متابولیک