آنتی بیوتیک ها
آنتی بیوتیک ها
دسته بندی | پزشکی |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 5.236 مگا بایت |
تعداد صفحات | 104 |
دریافت فایل
¡تعریف آنتی بیوتیک:
ترکیبی که باعث مرگ و یا مانع رشد موقت میکروارگانیسم
که به طور طبیعی توسط بعضی میکرو ارگانسیمها تولید و یا
به صورت نیمه صناعی و صناعی ساخته می شود.
¡اصطلاحات ¡اثرهم افزایی ( Synergistic effects ) یا افزایشی ( Additive )
ترکیب دو آنتی بیوتیک که منجر به افزایش فعالیت باکتریسیدال هنگام
استفاده آنها ازیکدیگر ( درمقایسه با فعالیت هر یک از آنها ) گردد
مثل
– کوآموکسی کلاو ( ترکیب آموکسی سیلین با کلاولانیک اسید )
– کتریموکسازول ]( SXT ) ترکیب تری متو پریم (TMP)+ سولفا متوکسازول
(SMX)
– پریستامایسین ( ترکیب کوئینوریستین + دالفپریستین )
– آمپی جنتا ]تجویز همزمان آمپی سیلین با جنتامایسین ( آمینوگلیکوزید ) [
اولین آنتی بیوتیک ها
– پوست درخت گنه گنه ]( مالاریا – کینین ( quinine ) [
– ترکیبات جیوه ( درمان اولیه برای سیفلیس )
– گلوله نقره ای پل ارلیش در سال 1905 ( Salvarsan
ترکیب آرسنیکی ضد ترپونمایی سیفلیس )
– کشف اولین سولفونامید در سال 1935 به نام Porontosil توسط ژاک
دوماک( آزو قرمز موثر برعفونت سیستمیک استرپتوکک )
– تخلیص پنی سیلین خالص توسط در سال 1940 توسط چین
و فلوری ( کشف اولیه توسط فلمینگ 1929)
¡ انواع مکانیسم اثر آنتی بیوتیک بر میکرو ارگانیسم
1- مهار سنتز دیواره سلولی
2- آسیب به غشای سیتوپلاسمی
3- مهارسنتز اسید نوکلئیک
4- مهار سنتز پروتئین
5- غیر فعال نمودن آنزیم های کلیدی متابولیک