دانلود پاورپوینت سموم مواد غذایی

دانلود پاورپوینت سموم مواد غذایی

دانلود پاورپوینت سموم مواد غذایی

دانلود پاورپوینت سموم مواد غذایی

دسته بندی صنایع غذایی
فرمت فایل pptx
حجم فایل 705 کیلو بایت
تعداد صفحات 22
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

اسلاید ۱:

  • شما چیپس زیاد می خورید؟ مصرف روزانه سیب زمینی سرخ شده شما بالا است؟
  • پس دقت کنید! زیرا سیب زمینی سرخ شده و چیپس سالانه قربانی های زیادی می گیرند!
  • دانشمندان موفق به کشف ماده بسیار سمی به نام”آکریلامید” شده اند که به خصوص در سیب زمینی سرخ کرده و چیپس به وفور یافت می شود.

اسلاید ۲ :

  • سازمان خواربار جهانی‎ (FAO) و سازمان جهانی‎‎ بهداشت (WHO)‎ اعلام‎ کردند غـذاهـایـی مانند چیپس‎ های‎ سیب‎ زمینی‎، قهوه‎ و محصـولات‎ غله‎‎ای‎ مانند نان‎ و بیسکویت‎‎ که در حـرارت بسیار بالا تولید می‎ شوند، ممکن‎اسـت‎ حـاوی‎ ترکیبی‎ سرطان‎ زا به‎ نام‎ آکریلامید باشند. ۳۵ کارشنـاس‎ از ۱۲ کشور که ‎‎این‎ گـزارش‎ را تهیـه کرده‎‎اند اعلام‎ کردند غذاهایی‎ که مـیـزان‎ کربوهیدرات‎‎ آنهـا بالا و پروتئین آنها کـم‎ است‎‎ در صورت تهیه‎ در دمای‎ بالاتر از ۱۲۰ درجـه‎، در آنهـا آکریلامید تـولیـد مـی‌‌شود.

اسلاید ۳:

  • آکریلامید یک ماده اسیدی سرطان زا است که هنگام سرخ کردن مواد کربوهیدراتی (که دارای ترکیبات کربن ، اکسیژن و هیدروژن هستند) ایجاد می شود، اما مقدار آن در چیپس سیب زمینی بیشتر است.
  • هنگام سرخ کردن یک کیلوگرم چیپس سیب زمینی تا ۳۵۴۴ میکروگرم آکریلامید ایجاد می شود. اما هنگام آب پز کردن مواد غذایی ، این اسید سرطان زا تولید نمی شود.

اسلاید ۴:

  • طبق پژوهش های دانشمندان مختلف،آکریلامید در مقایسه با مواد سمی دیگر شناخته شده درگوشت گاو یا انواع بیماری های پوستی می تواند برای انسان ها تا صد برابر خطرناک تر باشد. آکریلامید زمانی خود را نمایان می کند که محصولات غذایی بر اثر حرارت و خشکی تغییر حالت دهند.

اسلاید ۵:

  • عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری ، ضعف، تحریك پذیری و تغییرات رفتاری است. اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط ، تحریك و قرمزی پوست و نیز قرمزی چشم‌ها و عفوت‌های چشمی از دیگر عوارض آكریلامید می باشد.
  • آكریلامید در مقایسه با سایر موادسمی شناخته‌شده در مواد غذایی می‌تواند صدها برابر خطرناك‌تر باشد. در صورت سرخ شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، سم آكریلامید تولید می‌شود.

اسلاید ۶:

سیب زمینی را هیچگاه در یخچال نگهداری نکنید

  • * باید از سرخ كردن سیب زمینی‌های لک ‌دار خودداری كنید و آن را در حرارت كم و مدت زمان كوتاه سرخ كنید.
  • * قبل از استفاده و پخت سیب زمینی، آن را پوست کنده و لااقل به مدت یک ساعت در آب قرار دهید. قرار دادن سیب زمینی در آب قبل از سرخ كردن ، قند موجود در سیب زمینی را جذب كرده و به‌ این ترتیب امكان تشكیل آكریلامید كاهش می‌یابد.

اسلاید ۷:

  • * اگر سیب زمینی را در آب نگذاشتید،آن را قبل از سرخ کردن آب پز کنید. سیب زمینی آب پز شده در هنگام سرخ کردن آکریلامید کمتری تولید می کند.
  • * استفاده از روغن جامد به جای روغن مایع، به دلیل جلوگیری از داغ شدن بیش از حد روغن و اکسیداسیون سریع آن، در كاهش تولید آكریلامید موثر است.

اسلاید ۸:

  • یك سری مواد غذایی مانندگوشت قرمز، ماهی، شیر، پنیر، ماكارونی، برنج، سبزیجات و انواع میوه‌ها آکریلامید ندارند و حتی درصورت سرخ شدن نیز آكریلامید تولید نمی‌كنند. برای همین سعی کنید که در برنامه ی غذایی روزانه ی خود بیشتر از اینگونه مواد غذایی استفاده کنید.
  • کارشناسان توصیه‎ می‎ کـننـد بــا مصـرف‎ میوه‎‎ و سبزی‎‎ در وعده‌های غذایی خود،‎ ضـرر این‎ ماده‎ سرطان‎ زا را تعدیل‎ کنید.

اسلاید ۹:

ماده سمی “آكریلامید” موجود در سیب زمینی سرخ كرده و چیپس منجر به مرگ می‌شود

  • یك مشاورتغذیه ورژیم درمانی گفت: ماده‌سمی “آكریلامید”، موجود درسیب زمینی سرخ كرده و چیپس منجر به مرگ می‌شود.
  • آكریلامید باتضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به‌بیماری‌های عفونی و سرطان را افزایش می‌دهد.
  • عوارض عصبی این سم شامل اختلال هوشیاری ، ضعف، تحریك پذیری و تغییرات رفتاری است.

اسلاید ۱۰:

  • اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط ، تحریك و قرمزی پوست و نیز قرمزی چشم‌ها و عفوت‌های چشمی را از دیگر عوارض آكریلامید عنوان كرد.
  • آكریلامید در مقایسه با سایر موادسمی شناخته‌شده دردیگر مواد غذایی می‌تواند صدها برابر خطرناك‌تر باشد.
  • در صورت سرخ شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، سم آكریلامید تولید می‌شود.