تعیین نقطه جوش به همراه آزمایش

تعیین نقطه جوش به همراه آزمایش

تعیین نقطه جوش به همراه آزمایش

تعیین نقطه جوش به همراه آزمایش

دسته بندی شیمی
فرمت فایل pdf
حجم فایل 194 کیلو بایت
تعداد صفحات 17
برای فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

تحقیق شیمی آلی :

عناوین :

  • نقطه جوش یک مایع
  • فشار بخار
  • چگونگی جوشیدن یک مایع
  • تاثیر فشار در نقطه جوش
  • پایین آوردن نقطه جوش یک مایع
  • جدول تغییرات نقطه جوش آب و بنزن بر اثر تغییر فشار
  • مخلوطهایی با نقطه جوش ثابت یا آزئوتروپ
  • جدول نمونه‌ای از مخلوطهای آزئوتروپ
  • مقدمه ای بر اتانول
  • دمای جوش
  • شرح آزمایش
  • اندازه گیری نقطه جوش به روش میکرو
  • نتیجه گیری
  • منابع

تعیین نقطه جوش به همراه آزمایش

مولکولهای یک مایع دارای انرژی جنبشی هستند و انرژی جنبشی مولکول معینی از یک مایع ضمن برخورد با سایر مولکولها دائما تغییر می‌کند. در یک لحظه معین تعدادی از مولکولها دارای انرژی نسبتا زیاد و تعدادی دارای انرژی نسبتا کمی هستند مولکولهایی که انرژی جنبشی آنها زیاد است می‌توانند بر نیروی جاذبه مولکولهای اطراف خود غلبه کرده و از سطح مایع فرار کرده و وارد فاز گاز می‌شوند.

اگر مایع در حال تبخیر در یک ظرف سربسته‌ای محبوس باشد مولکولهای بخار نمی‌توانند از نزدیکی مایع دور شوند و تعدادی از مولکولهای بخار به فاز مایع بر می‌گردند سرانجام حالتی پیش می‌آید که در آن سرعت فرار مولکولها از فاز مایع به بخار (تبخیر) و سرعت برگشت مولکول از فاز بخار به مایع (میعان) برابر می‌شود. فشار بخاری که در دمای معین با مایع خود در حال تعادل است، فشار بخار نامیده می‌شود.

نقطه جوش یک مایع به صورت درجه حرارتی تعریف می‌شود که در آن فشار بخار مایع برابر با فشار بیرونی باشد. چنانچه فشار خارج 760 میلیمتر جیوه باشد. یک مایع وقتی خواهد جوشید که فشار بخار آن برابر با این مقدار باشد. برای مثال آب وقتی از دمای 100Cْ خواهد جوشید که فشار خارجی و فشار بخار آن برابر با 760 مییلیمتر جیوه باشد. در فشار 526 میلیمتر جیوه آب در 90Cْ می‌جوشد و اگر فشار را به 9.2 میلیمتر برسانیم نقطه جوش آب در 10Cْ خواهد بود به این علت است که نقطه جوش آب در ارتفاعات کمتر از مناطق نزدیک به سطح دریا می‌باشد.