تحقیق تحليل عملكرد تغذيهاي خانوارها كاربرد برنامه ريزي خطي 34 ص 💯

دانلود تحقیق تحليل عملكرد تغذيهاي خانوارها كاربرد برنامه ريزي خطي 34 ص باکیفیت

🟢 بهترین کیفیت

🟢 ارزان

🟢 دانلود با لینک مستقیم و زیپ نشده

🟢 پشتیبانی 24 ساعته

تحقیق تحليل عملكرد تغذيهاي خانوارها كاربرد برنامه ريزي خطي 34 ص

تحقیق-تحليل-عملكرد-تغذيهاي-خانوارها-كاربرد-برنامه-ريزي-خطي-34-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 37 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

0
35
‏تحليل عملكرد تغذيه‏‌‏اي خانوارهاي شهري و روستايي و تعيين اثر بخشي مخارج خانوارها در تأمين نيازهاي غذايي: كاربرد برنامه‏‌‏ريزي خطي
36
1
‏چكيده
‏عملكرد تغذيه‏‌‏اي خانوارها به عوامل مختلفي همچون توان اقتصادي، دسترسي به بازار مواد خوراكي، سطح دانش و اطلاعات تغذيه‏‌‏اي آنها وابسته است. در سالهاي اخير در خصوص الگوي مصرف خانوارها و ضرورت تصحيح آن بسيار بحث شده است. متخصصين علم تغذيه بر دسترسي خانوارها به ارزش‏‌‏هاي غذايي متنوع بسيار تأكيد نموده‏‌‏اند. الگوي مصرف بهينه را در حوزه علم اقتصاد مي‏‌‏توان به صورت دسترسي به ارزش‏‌‏هاي غذايي مختلف همچون انرژي و پروتئين، مواد معدني و ساير ريزمغذي‏‌‏ها با حداقل هزينه ممكن تعريف نمود. در اين مقاله ضمن بررسي عملكرد تغذيه‏‌‏اي خانوارها با استفاده از روش برنامه‏‌‏ريزي خطي، حداقل مخارج لازم براي تأمين نيازهاي غذايي متناسب با الگوي پيشنهادي متخصصين علم تغذيه محاسبه مي‏‌‏گردد و سپس با مقايسه آن با مخارج واقعي گروههاي مختلف درآمدي در شهر و روستا، نسبت به كارايي مخارج واقعي خانوارهاي شهري و روستايي ايران قضاوت مي‏‌‏كنيم. در تعيين حداقل مخارج لازم، از 29 قيد كه در برگيرنده توصيه‏‌‏هاي مراجع علم تغذيه مي‏‌‏باشد استفاده شد. يافته‏‌‏هاي اين مقاله دلالت بر آن دارد كه خانوارهاي شهري و روستايي در تعيين محتويات سبد خوراكي خود كارا عمل نموده‏‌‏اند و با توجه به توصيه‏‌‏هاي متخصصين علم تغذيه، مخارج خود را به طور مؤثر بين اقلام مختلف خوراكي تخصيص داده‏‌‏اند.
2
3
‏مقدمه
‏ارزيابي عملكرد تغذيه‏‌‏اي خانوارها ابزار مناسبي براي تشخيص ميزان دسترسي آنها به مواد غذايي است و علاوه بر اين، اين امكان را فراهم مي‏‌‏سازد تا سطح دانش تغذيه‏‌‏اي جامعه و قشرهاي مختلف آن تعيين شود. پاسخ به اين سؤال كه خانوارهاي شهري و روستايي ايران و بويژه گروههاي كم درآمد تا چه حد توانسته‏‌‏اند نيازهاي غذايي خود را تأمين نمايند،‏‌‏ راهگشاي حوزه تصميم‏‌‏گيري در تعيين محتويات سبد حمايتي و ملاك مناسبي براي ارزيابي آن دسته از سياست‏‌‏هاي حمايتي است كه با هدف تأمين امنيت غذايي جامعه طراحي و اعمال شده‏‌‏اند. براي تعيين ميزان دسترسي خانوارها به حداقل ارزش‏‌‏هاي غذايي مي‏‌‏توان فرد شاخص شهري يا روستايي را مورد توجه قرار داد و بررسي نمود كه متوسط شهرنشينان و روستائيان تا چه ميزان انرژي، پروتئين و ساير ارزش‏‌‏هاي غذايي را دريافت كردند. اين نحوه بررسي اگرچه تصوير كلي از عملكرد تغذيه‏‌‏اي جامعه ارايه مي‏‌‏دهد اما مشكلات تغذيه‏‌‏اي جامعه و بويژه گروههاي كم درآمد را كمتر از واقع نشان مي‏‌‏دهد، زيرا در روش فوق به مسئله توزيع ارزش‏‌‏هاي غذايي بين گروههاي درآمدي توجه نمي‏‌‏شود. براي ارايه تصوير دقيق‏‌‏تر بهتر است ميزان دسترسي گروههاي مختلف درآمدي به تفكيك محاسبه و ارزيابي گردد.
‏مطالعات مختلف مؤيد آن است كه همواره سهم بالايي از كل مخارج خانوارهاي جوامع شهري و روستايي ايران و بويژه گروههاي كم درآمد اين جوامع به تهيه و تأمين كالاهاي خوراكي اختصاص داده شده است‏1. در اين خصوص به آثار زير مراجعه كنيد:
‏- پژويان، جمشيد، سياستهاي حمايتي از اقشار آسيب‏‌‏پذير، معاونت اقتصادي وزارت اموراقتصادي و دارايي، بهار 1373.
‏- موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني، جايگاه مخارج خوراكي در سبد مصرفي خانوارهاي شهري و روستايي، 1379.
‏. اكنون اين سؤال مطرح است كه براي تأمين حداقل نيازهاي غذايي به چه ميزان مخارج نياز است؟ آيا خانوارهاي شهري و روستايي در تأمين حداقل نيازهاي غذايي، درآمد خود را به شكل مؤثري به كالاهاي خوراكي اختصاص داده
36
3
‏‌‏اند؟ آنچه كه در اين مطالعه مورد توجه مي‏‌‏باشد پاسخ به اين سؤال است كه آيا اين امكان وجود دارد كه با صرف هزينه كمتر، به ميزان قبل به ارزش‏‌‏هاي غذايي دست يافت؟ پاسخ به اين سؤال ميزان آگاهي‏‌‏هاي تغذيه‏‌‏اي خانوارهاي ايراني را روشن مي‏‌‏سازد و هر فرد يا خانوار با توجه به محدوديت درآمد، كالاها و خدمات مختلف را مصرف مي‏‌‏كند و البته سلايق وي در تصميم‏‌‏هايش بسيار مؤثر مي‏‌‏باشد. حال اگر تأمين ارزش غذايي به ميزان معين با x‏ ريال امكان‏‌‏پذير باشد و اين فرد همان ميزان را با y‏ ريال تأمين كرده باشد، بطوريكه y>x‏ در اين صورت فرد يا خانوار موردنظر در تخصيص درآمد خود به اقلام خوراكي مختلف كارا عمل نكرده است. عدم كارايي در رفتار مصرفي اين فرد به عوامل مختلف از جمله فقدان اطلاعات تغذيه‏‌‏اي اشاره دارد. در صورت وجود چنين گرايشي در رفتار مصرفي خانوارهاي ايراني، مي‏‌‏بايد از طريق اقدامات مختلف نسبت به افزايش سطح آگاهي‏‌‏هاي تغذيه‏‌‏اي جامعه كوشش نمود.
‏در بخش اول اين مقاله ابتدا داده ها‏ ‏و قلمرو مطالعه معرفي‏ ‏مي‏‌‏شود و‏ ‏سپس در بخش دوم عملكرد‏ ‏تغذيه‏‌‏اي خانوارها شهري و روستايي مورد توجه قرار مي‏‌‏گيرد و درصد خانوارهايي كه‏ ‏در‏ ‏تأمين نيازهاي غذايي‏ ‏با مشكل مواجه‏

 

دانلود فایل