ارزیابی تاثیر تغذیه بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی محصلین

نمونه پایان نامه کارشناسی ارشد ارزیابی تاثیر تغذیه بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی محصلین

ارزیابی تاثیر تغذیه بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی محصلین

ارزیابی تاثیر تغذیه بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی محصلین

هدف از این پایان نامه ارزیابی تاثیر تغذیه بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی می باشد

مشخصات فایل

تعداد صفحات 150
حجم 0/280 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی

ارزیابی تاثیر تغذیه بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی محصلین

 
*قابل استفاده برای رشته تغذیه و پزشکی
 
 
چكیده
یكی از مواردی كه همواره توجه روانشناسان، وحققان و دانشمندان را به خود جلب می كند تاثیر تغذیه صحیح و درست بر انواع كاركردهای روانی می باشد.در تحقیق حاضر سوال زیر مورد بررسی قرار گرفت:
 
آیا تغذیه بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی تاثیر دارد یا خیر؟
با توجه به شواهد و قراینی كه در بیان كلی مسئله مطرح گردید، فرض زیر را مطرح كردیم
تغذیه بر یادگیری دانش آموزان تاثیر مستقیم دارد.
 
پژوهش حاضر برای بررسی میزان تاثیر تغذیه بر یادگیری، از بین دانش آموزان مقطع پنجم ابتدایی مدرسه رازی شهرستان رباط كریم ، تعدادی را به طور تصادفی انتخاب نمودیم و روی آنها پژوهشی را انجام دادیم . در این تحقیق از معدل پایان ترم دانش آموزان انتخاب شده برای بررسی هدف این تحقیق استفاده شده است. تجزیه و تحلیل یافته ها نشان می دهد كه تفاوت معنا داری بین سطح یادگیری دانش آموزانی كه از تغذیه مناسب استفاده كرده اندو دانش آموزانی كه از تغذیه مناسب بی بهره بوده اند وجود دارد.همچنین سطح یادگیری در دانش آموزانی كه تغذیه شده اند بالاتر ازسطح یادگیری دانش آموزانی است كه از تغذیه مناسب استفاده نمی كردند.
 
 
 
کلمات کلیدی:

تغذیه صحیح

كاركردهای روانی

یادگیری در دانش آموزان

تاثیر تغذیه بر پیشرفت تحصیلی

 
 
 
مقدمه
دانش آموزانی که ما در مدرسه با آنان روبه رو می شویم از دوران نوزادی و کودکی گذر کرده اند و از نظر وضعیت تغذیه ای یکی از مهم ترین دوران زندگی خود را پشت سرگذاشته اند .دوران جنینی و سال اول تولد یکی از مهم ترین دوران رشد کودک است و رسیدن مواد تغذیه ای اعم از پروتئین ، انرژی و ریز مغذی ها نقشی بسیار مهم و اساسی در رشد و تکامل او تا قبل از مدرسه دارند . عوارض بعضی از این کمبودها چنانچه طفل در این دوران با آن روبه رو شده باشد در سنین مدرسه غیر قابل جبران است.
 
عمده ترین مشکلات تغذیه ای کشور، سوء تغذیه ناشی از کمی دریافت پروتئین و انرژی، (PEM) کمبود ید، کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن می باشد . کمبود ویتامینA و سایر کمبودها شامل کمبود ویتامینهای گروهB مثل ویتامینB2 و کمبود ویتامینD نیز در کودکان گزارش شده است . بعضی از این کمبودها به دلیل فقر مواد مغذی در غذاهای منطقه، همه گروههای سنی را درگیر می کند، ولی کودکان به دلیل افزایش نیاز در دوران رشد بیشتردر معرض خطر قرار می گیرند . افزایش نیاز در این دوران قابل توجه است، به ویژه کودکان که در جهش های رشد نیاز بیشتری به مواد مغذی و ریز مغذی ها مانند ید و آهن دارند . تفاوت نیاز در دختران و پسران، به ویژه در دوران بلوغ، به دلیل تفاوت سن بلوغ است و بعد از آن ، نیاز به ید وآهن در دختران بیشتر است . ولی بعد ازبلوغ تعادل هورمون ها در پسران به گونه ای است که رشد غده تیروئید در اثر کمبود ید در آنان متوقف می شود ولی در دختران ، نیاز هم چنان تا دوران بارداری وجود دارد . به همین دلیل بعد از دوران بلوغ، گواتر در زنان 5 تا 6 برابر بیش تر ازمردان است .
 
شیوع کمبود آهن و کم خونی ناشی از فقر آهن نیزدر دختران پس از بلوغ به دلیل خون ریزی ماهانه افزایش می یابد . سایر کمبودها مانند کلسیم و ویتامینD نیز در دوران کودکی و نوجوانی به طور یکسان بر هر دو جنس اثر می گذارد ولی در نهایت زنان بیشتر در معرض خطر کمبود کلسیم و ویتامینD قرار می گیرند . بنابراین در کودکی و دوران تحصیلی اگر چه تغذیه صحیح در هر دو جنس اهمیت دارد، ولی زنان به خاطر دلیل اینکه از ذخایر بدن خود در دوران بارداری و شیر دهی استفاده می کنند، آسیب پذیرتر بوده و نیاز به توجه ویژه تری دارند . سوء تغذیه در دختر بچه ها در حقیقت نسل را در معرض خطر قرار می دهد . زنان کوتاه قد به طور معمول دارای لگنی کوچک هستند و در زمان بارداری جنین آنها نمی تواند رشد بالقوه خود را داشته باشد . بنابراین در آنها احتمال به دنیا آمدن پسر یا دختری با وزن کم( کم تر از 2500 گرم) وجود دارد .
 
 
 
فهرست مطالب
 
چكیده
فصل اول:کلیات
بیان مسئله
هدف از اجرای طرح
فرضیه
تعریف متغیرها
 
فصل دوم : مطالعه ادبیات پژوهش
تاریخچه

تعریف تغذیه

تحولات غذا در طول تاریخ

وعده های غذایی
انواع غذاهای تولید شده
تعریف صبحانه
تجارت غذا
تغذیه و سلامتی
تحولات اخیر غذا

رابطه غذا و سلامتی

ارتباط تغذیه با هوش كودكان

تاثیر تغذیه بر نوجوانی

كم خونی و فقر آهن و اثر آن بر قدرت یادگیری

میزان كالری مورد نیاز بدن
نقش صبحانه در سلامتی
اختلالات غذا خوردن
رفتارهای غذایی

نقش تغذیه در استرس

سوءهاضمه و نفخ
مشكلات نغذیه
ویژگیهای جدید مواد خوراكی

تعریف یادگیری

یادگیری كلامی
یادگیری حركتی
یادگیری مشاهده ای
یادگیری اجتنابی
یادگیری تصادفی
یادگیری نهفته

تعریف نظریه یادگیری

تاریخچه یادگیری

سیر تحولی و رشد یادگیری

نظریات رفتاری
نظریات شناختی
نقش و تاثیر یادگیری در زندگی
ارتباط یادگیری با سایر علوم
كاربرد های یادگیری
انواع تكنیك های یادگیری
چرخه یادگیری
سبك های یادگیری

دیدگاه های مختلف نسبت به یادگیری

رویكرد های آموزشی
اصول یادگیری موءثر
یادگیری تقویتی
نقش تغذیه بر یادگیری

تاثیر صبحانه بر یادگیری

چگونگی تاثیر غذاهای حاوی پروتیین بر یادگیری

چگونگی تاثیر وضعیت بهداشت و تغذیه ی دانش آموزبر توانایی

تاثیر تغذیه بر یادگیری و حافظه طولانی تر
تاثیر مایعات بر یادگیری

تاثیر مشكلات تغذیه بر یادگیری دانش آموزان

مشكلات تغذیه ای،كم خونی و فقر آهن و تاثیر آن بر قدرت فراگیری

كمبود ید و یادگیری دانش آموزان
نقش تغذیه مناسب در یادگیری
عوامل تقویت حافظه
تاثیر تغذیه بر یادگیری دانش آموزان
الگوهای فرهنگی غذا
تاثیر ورزش و تغذیه بر افزایش هوش

وظایف برخی سازمانهای جهانی در مورد تغذیه

تغذیه و سلامت كودكان
تغذیه و رشد شناختی
یادگیری و تغذیه در كودكان
یادگیری مبتنی بر مغز
 
فصل سوم:جامعه مورد تحقیق
روش نمونه گیری
معرفی ابزار تحقیق
نحوه طرح و اجرای آزمون
مدل آماری
 
فصل چهارم:محاسبه داده های آماری
بیان فرض تحقیق
تفسیر نتیجه تحقیق
 
فصل پنجم:بحث و نتیجه گیری
محدودیت ها و پیشنهادات
خلاصه تحقیق
 
منابع


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336

 

نمونه پیشینه تحقیق در پایان نامه